• 044 500 330

Betlehemsko svjetlo u Sisačko-moslavačkoj županiji

Njihov mladi član, Mile Božić pročitao je svojim domaćinima, županu Ivi Žiniću i zamjenicima Aniti Sinjeri-Ibrišević i Marinu Piletiću pismo „Betlehemsko svjetlo mira“:
„Njegujući već višegodišnju tradiciju donosimo Vam Betlehemsko svjetlo mira. Svjetlo je ponijeto iz štalice Isusovog rođenja u Betlehemu i prenijeto u Beč. U subotu, 13. prosinca preuzela su ga izaslanstva europskih izviđača i ponijeli u svoje zemlje.
U nedjelju Svjetlo je unijeto u zagrebačku katedralu i nakon svete mise izviđači ga prenose u domove, javne ustanove i crkve sa željom da uoči Božićnih blagdana donese mir i blagostanje.
Ideja Betlehemskog svjetla mira je da se njegovim prenošenjem simbolizira darivanje među ljudima uoči Božićnih blagdana. Lanac svjetla je simbol dobrote, iskrenosti topline i prijateljstva. S prenošenjem Betlehemskog svjetla želimo pridonijeti premošćivanju mržnje, egoizma i materijalizma.
Želimo da ovo svjetlo donese mir u našu županiju.“
„Drago mi je da ovako mladi ljudi prenose poruku ljubavi, mira i dobrote. U današnje vrijeme, kada smo suočeni sa surovom stvarnošću preživljavanja, kada smo suočeni s raznim nepravdama koje nas muče, ovaj simbol Betlehemsko svjetlo mira je dobrodošlo u ovu županiju“ rekao je župan Ivo Žinić, zahvaljujući izviđačima na tome što su ponovo donijeli u Sisačko-moslavačku županiju simbol mira, ljubavi i radosti.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd