• 044 500 330

Župan predstavio rebalans i Proračun za 2015. godinu

„Proračun za 2014. godinu bio je planiran u iznosu od 259 milijuna kuna, a ostvareni prihodi do kraja godine iznosit će 214 milijuna kuna," rekao je župan, „što znači da je proračun bio nerealno planiran i neuravnotežen.“
Godišnja zaduženost SMŽ iznosi 14.1 milijun kuna, što je više od 21 % izvornih prihoda, više dakle od zakonskog limita od 20%. Prema sadašnjem stanju Županija se više neće moći zaduživati do 2019. godine.
Uštede su realizirane na ovim pozicijama: naknade savjetnicima, troškovi reprezentacije, razne manifestacije i promocije, smanjenje subvencija Turističkoj zajednici SMŽ i Razvojnoj agenciji SI-MO-RA, te projekti za koje nisu osigurana sredstva iz državnog proračuna.
Rebalansom proračuna osigurano je funkcioniranje svih funkcija koje obavlja županija.
Na temelju ostvarenja Proračuna u ovoj godini, trenutno dostupnih pokazatelja o preuzetim obvezama Županije i simulacijama o visini prihoda u povodu izmjena Zakona o porezu na dohodak Proračun Sisačko-moslavačke županije za 2015. godinu planiran je na iznos od 224 milijuna kuna, 10 milijuna više od ovogodišnjeg.
Župan je također rekao: „Cilj nam je u 2015. godini očuvati postojeću financijsku stabilnost županijskog proračuna i izvršenje svih planiranih investicija. Strogo će se kontrolirati racionalno trošenje proračunskih sredstava na način da će se ustrojiti županijska riznica i objediniti nabava. Dodatno će se propisati kriteriji za sve rashode u kulturi, sportu i socijali te na taj način izbjeći netransparentno trošenje proračunskih sredstava.“
Županijski će proračun biti, rekao je župan, posve otvoren i dostupan javnosti, koja ima pravo u svakom trenutku znati na što se troši javni novac.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd