• 044 500 330

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Cilj ove akcije je senzibiliziranje javnosti o potrebi suzbijanja nasilja nad ženama.
Centar za žene Adela već godinama prednjači u ovom procesu kao i pružanju pomoći i podrške žrtvama obiteljskog nasilja. Predsjednica organizacije Marijanka Kovačević rekla je kako će Centar do kraja godine primiti preko tisuću poziva na SOS telefon, te dodala kako je na njihovu inicijativu 2008. godine otvorena „Sigurna kuća“. Od tada je kroz „Sigurnu kuću“ prošlo preko 160 žena i 180 djece.
Udruga invalida grada Siska uključila se u akciju na način da su članovi dijelili bijele vrpce svim muškarcima, koji su to prihvatili, u znak njihova „NE NASILJU NAD ŽENAMA“.
„Ovakve akcije za edukaciju cjelokupnog stanovništva izuzetno su bitne i Sisačko-moslavačka županija sigurno će ih uvijek podržati. Problem postoji i ne smijemo zatvarati oči pred njim“, naglasila je zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević.
Zamjenica župana, zajedno s volonterima Centra za žene Adela, dijelila je brošure posjetiteljima Gradske tržnice Sisak. Također, se pridružila i podjeli mandarina koju je organizirao Crveni križ grada Siska.


 

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd