• 044 500 330

U Slavonskom Brodu održano predstavljanje projekta Lonjsko polje

Predstavljanje je održano 4. studenoga 2014. u Slavonskom Brodu, a među 19 projekata predstavljeni su rezultati projekta „Razvoj turističke infrastrukture na području Parka prirode Lonjsko polje“ kojeg je provela Sisačko-moslavačka županija. Podsjetimo kako je u sklopu projekta rekonstruirana Županijska ceste Ž3209 na dionici Drenov Bok – Jasenovac u duljini od 1.980 metara, izrađen Marketing plan i Plan promoviranja područja PP Lonjsko polje, izrađena web stranica za online rezervaciju smještaja i drugih usluga, izrađen i tiskan Turistički vodič područja Parka prirode Lonjsko polje, izrađeni i postavljeni jumbo plakati, provedena edukacija za postojeće i potencijalne ponuđače turističkih proizvoda i usluga putem skupnih i individualnih oblika edukacije, te organiziran studijski posjet seoskim turističkim subjektima u Sloveniji i Italiji.

Unutar Sheme dodjele bespovratnih sredstava dosad su objavljena četiri poziva kroz koje je ugovoreno 50 projekata ukupne vrijednosti preko 85 milijuna eura. Jedanaest projekata poslovne infrastrukture i osam turističke infrastrukture ugovorenih kroz drugi poziv ukupne su vrijednosti 21,24 milijuna eura, a rezultirali su sa 68 novoosnovanih ili proširenih poduzeća, više od 370 novih radnih mjesta, tri nova poduzetnička inkubatora u kojima su izgrađena i uređena 43 poslovna prostora na više od 5500 metara četvornih, brojem posjeta potpomognutim kulturnim i turističkim mjestima većim za oko 300 tisuća. Istodobno izgrađeno je više od 7 km cesta unutar poslovnih zona, uređeno je više od 130 km turističkih cesta i staza, te 3480 m2 prostora turističke infrastrukture.
Uz predstavnike Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje, događanju su nazočili predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja cijele Hrvatske, predstavnici razvojnih agencija te obrazovnih i drugih institucija koje su kao nosioci projekata sudjelovali u njihovoj pripremi i realizaciji. Ovom događanju nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić koji je ovom prigodom istaknuo kako u novom financijskom razdoblju Hrvatskoj stoji na raspolaganju 10,7 milijardi eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova te je to prilika za novi razvojni ciklus. Također je najavio osnivanje Fonda za sufinanciranje projekata EU kroz koji će budućim korisnicima biti godišnje na raspolaganju oko 180 milijuna kuna kako bi mogli zatvoriti sufinanciranje vlastitih udjela u dobivenim europskim projektima.
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd