Službena mrežna stranica Sisačko-moslavačke županije

 • 044 500 330

Natječaji i javni pozivi

Čestitka svim građanima koji Božić slave prema Julijanskom kalendaru

 

Svim građanima Sisačko-moslavačke županije, koji Božić slave prema Julijanskom kalendaru, želim zdravlje, sreću i blagostanje.

Da Božić, blagdan mira, provedete u krugu najmilijih.

ŽUPAN

Ivan Celjak

Drage naše umirovljenice i umirovljenici,

Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije samo je jedan, mali dio poštovanja i zahvalnosti, koji mi, nasljednici i korisnici plodova vašeg rada, dugujemo našim bakama, djedovima, majkama i očevima.

Poštenim ste radom zaslužili miran i siguran život u ovim vašim zlatnim godinama. Obvezu da vam takav, dostojanstven i ugodan život, osiguramo, mi u Sisačko-moslavačkoj županiji s radošću i ponosom prihvaćamo.

Hvala vam na svemu što ste učinili za nas. Vašim se bogatim životnim i profesionalnim iskustvom imamo namjeru koristiti i dalje. Savjetujte nas i vodite kroz život, kako činite od našeg djetinjstva, a mi ćemo učiniti sve da unaprijedimo, obogatimo i proširimo kapacitete koji su vama namijenjeni.

Sve što jesmo dugujemo vama i zato vam uzvraćamo ljubavlju i poštovanjem, uvijek i svakog dana, a posebno u ovoj svečanoj prigodi, kad imam čast i iskreno zadovoljstvo reći vam:

Sretan vam Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije!

ŽUPAN

Ivan Celjak

Upravni odjel za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU, Odsjek za gospodarstvo obavlja povjerene poslove državne uprave određene zakonom koji se odnose na:

 • upis novog obrta, statusnih i ostalih promjena obrta u obrtni registar; izdavanje obrtnica, vođenje obrtnog registra i drugih propisanih evidencija te izdavanje potvrda iz istih; izdavanje odobrenja za obavljanje domaće radinosti i za obavljanje sporednog zanimanja; utvrđivanje udovoljavaju li pravne osobe koje obavljaju obrt uvjetima za obavljanje pojedinih vrsta djelatnosti iz pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima; utvrđivanje propisanih minimalnih uvjeta u ugostiteljskim objektima te na razvrstavanje i kategorizaciju ugostiteljskih objekata; razvrstavanje i kategorizaciju objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu; utvrđivanje minimalnih uvjeta za vrstu i kategoriju objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu; izdavanje EU potvrde za fizičke osobe obrtnike,
 • utvrđivanje uvjeta prostora, opremljenosti prostora odgovarajućom opremom u stambenom ili poslovnom prostoru namijenjenom za obavljanje djelatnosti dadilje,
 • izdavanje rješenja o odobrenju za pružanje usluga turističkog vodiča; utvrđivanje minimalnih uvjeta za vrstu plovnih objekata; utvrđivanje minimalnih uvjeta luka nautičkog turizma koje se ne kategoriziraju; izdavanje EU potvrda za turističke vodiče,
 • utvrđivanje ispunjavanja minimalnih tehničkih uvjeta i drugih propisanih uvjeta za prodajne objekte, opremu i sredstva za obavljanje djelatnosti trgovine, izdavanje i oduzimanje dozvola za obavljanje poslova javnog komisionara Hrvatskoj gospodarskoj komori za pojedinu javnu komisionu prodavaonicu, odnosno javnom komisionaru,
 • izdavanje rješenja i licencije za obavljanje djelatnosti unutarnjeg javnog cestovnog prijevoza; izdavanje izvoda licencije za svako vozilo za koje je izdana licencija, licencije za obavljanje autotaksi prijevoza, licencije za obavljanje kolodvorskih usluga, licencije za obavljanje agencijske djelatnosti u cestovnom prometu, licencije za iznajmljivanje vozila s vozačem te izdavanje potvrda o prijavi prijevoza za vlastite potrebe; izdavanje izvoda iz prijave prijevoza za vlastite potrebe,
 • izdavanje rješenja o ispunjavanju uvjeta za obavljanje pogrebničke djelatnosti.


Gore navedeni poslovi obavljaju se u sjedištu Sisak, Ante Starčevića 29 i na izdvojenim mjestima rada:
Kutina, Kneza Ljudevita Posavskog 27,
Novska,Trg dr. Franje Tuđmana 2,
Petrinja (i za Hrvatsku Kostajnicu i Dvor) , Vladka Mačeka 47 i
Glina, Trg bana Josipa Jelačića 2


26.2.2019.

Izvješće o provedenom postupku Strateške procjene utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije od 2017. –2020. godine

23.08.2017.

Odluka o stavljanju na javnu raspravu Strateške studije utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017. – 2020.

Strateška studija utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020.

Ne-tehnički sažetak Strateške studije

Županijska razvojna strategija Sisačko-moslavačke županije 2017. – 2020.

Analiza stanja Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017. – 2020.

30.01.2017.

ODLUKA o sadržaju Strateške studije utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020.

20.12.2016.

Poziv na raspravu o sadržaju Strateške studije utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020.

Izvješće o postupku određivanja sadržaja Strateške studije utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020

Mišljenja o Strateškoj procjeni utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020

Prijedlog odluke o sadržaju Strateške studije Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020

Strateški okvir Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020

04.10.2016.

ODLUKA o započinjanju postupka strateške procjene utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020.

ODLUKA o pokretanju postupka izrade  Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020.

Županijska razvojna strategija Sisačko-moslavačke županije 2017.-2020. – Strateški okvir: Vizija – Ciljevi – Prioriteti - Mjere

Informacija o započinjanju postupka strateške procjene utjecaja na okoliš Županijske razvojne strategije Sisačko-moslavačke županije 2017-2020.

 

Pred nama je Božić, blagdan kojemu se posebno radujemo i veselimo, jer zajedno u krugu obitelji, slavimo život, zajedništvo i nadu. Ovo je vrijeme kada se posebno usmjeravamo na godinu koja je na odlasku, na sve one prilike, ali i izazove koje će pred nas staviti nova godina. Pred nama su zasigurno bolja vremena, ona u kojima obnavljamo i gradimo, postavljamo temelje za ponovni rast i svijetlu budućnost naše županije.
Iskonska snaga i pravo zajedništvo neka ostanu s nama i u novim prilikama.
Želim vam da ovaj Božić dočekate okruženi najmilijima, ne zaboravljajući ni one kojima je potrebna naša pomoć i pažnja.
Neka duh Božića, blagdan mira i radosti, ispuni vaše domove toplinom, veseljem i zdravljem.
U ime Sisačko-moslavačke županije i moje osobno, svim stanovnicima naše županije želim sretan i blagoslovljen Božić i zdravu i uspješnu novu 2023. godinu.

Ivan Celjak

Župan Ivan Celjak

Prijavitelj: Sisačko-moslavačka županija
Program: Fond Solidarnosti Europske Unije
Naziv projekta: Radovi na hitnoj sanaciji obrazovnih zgrada Sisačko– moslavačke županije
Broj ugovora: FSEU.2022.MZO.002
Vrijednost: 6.924.325,13 kn, 100% sufinancirano iz FSEU

Projekt uključuje slijedeće mjere hitnih sanacija nakon potresa:

 • Hitne mjere za OŠ Dvor
 • Hitne mjera za Gimnaziju Sisak
 • Hitne mjere za Srednju školu Glina
 • Hitne mjere za Osnovnu školu Glina
 • Hitne mjere za Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić Gora
 • Hitne mjere za Područnu školu Nebojan
 • Hitne mjere za Strukovnu školu Sisak
 • Hitne mjere za Osnovnu školu Mladost Lekenik – PŠ Letovanić
 • Hitne mjere za Srednju školu Viktorovac
 • Hitne mjere za Osnovnu školu Dragutin Tadijanović Petrinja
 • Hitne mjere za PŠ Mošćenica
 • Hitne mjere za Tehnička škola Kutina
 • Hitne mjere za OŠ Jabukovac
 • Izrada projektno – tehničke dokumentacije za OŠ Mate Lovraka Petrinja
 • Hitne mjere za OŠ Katarina Zrinski Mečenčani

Prijavitelj: Sisačko-moslavačka županija
Program: Fond Solidarnosti Europske Unije
Naziv projekta:  Čišćenje područja Sisačko - moslavačke županije pogođenog katastrofom - operacije čišćenja
Broj ugovora: FSEU.2022.MINGOR.04/2
Bespovratna sredstva: 300.189,23 kn, 100% sufinancirano iz FSEU

Zbog posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Sisačko-moslavačke županije sve službe izašle su na teren u svrhu hitnih sanacija i čišćenja područja kako bi se omogućio nastavak funkcioniranja javnih službi, života građana, prometa.  U tu svrhu angažirane su različite službe za čišćenje područja kao i vozila koja su na istome radila.

Na Metalurškom fakultetu u Sisku u srijedu, 14. prosinca 2022. godine obilježen je Dan fakulteta.

Na Metalurškom fakultetu u Sisku u srijedu, 14. prosinca 2022. godine obilježen je Dan fakulteta. Tom su prigodom uručene dekanove nagrade i pohvale studentima, ako i priznanja zaslužnim zaposlenicima Fakulteta i vanjskim dionicima za ostvarenu suradnju s Metalurškim fakultetom. Mnogobrojne goste, koji su nazočili svečanosti, pozdravio je vršitelj dužnosti dekana Metalurškog fakulteta Nikola Mravinac. „Studenti koji završavaju studij na Metalurškom fakultetu najtraženiji su u svijetu i svi oni koji su završili studij na našem fakultetu, zapošljavaju se na poslovima izuzetno širokog spektra. Misija Metalurškog fakulteta u budućnosti je proizvodnja znanja koje će stvarati buduća tržišta rada“, naglasio je Mravinac. Obilježavanju Dana Metalurškog fakulteta nazočila je i Robertina Štajdohar, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, šport, malde i civilno društvo.

View the embedded image gallery online at:
https://www.smz.hr/natj/javni/100-smz#sigProId8fe2d678d3

Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke županije – Zadruga za proizvodnju, trgovinu i usluge predstavila je još jednom svoj veliki potencijal na Danu otvorenih vrata PISAK-SISAK u srijedu, 9. studenoga 2022. godine.

Zajednica proizvođača Sisačko-moslavačke županije – Zadruga za proizvodnju, trgovinu i usluge predstavila je još jednom svoj veliki potencijal na Danu otvorenih vrata PISAK-SISAK u srijedu, 9. studenoga 2022. godine. Kupcima već dobro poznati brand Pun ceker-Kupujmo lokalno, zajednice koja okuplja više od 300 lokalnih proizvođača predstavio je domaće, visokokvalitetne proizvode u prostoru Poduzetničkog centra PISAK u Sisku.

View the embedded image gallery online at:
https://www.smz.hr/natj/javni/100-smz#sigProId921b39bb32

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

zpd
 

facebook1