• 044 500 330

Arhiva objava

Nova sterilizacija

Osiguravanje automatiziranih procesa čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije kirurških instrumenata i ostalog materijala osnova je za usaglašavanje sa propisanim standardima i normama.
Nadalje, praćenje kvalitete standardiziranih procesa čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije materijala osigurano je praćenjem pomoću indikatora. Indikatori djeluju na tri razine; kemijskoj, biološkoj i kontroli fizikalnih parametara za procese čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije materijala.
U novoopremljenom Odjelu sterilizacije instalirani su novi dekomati – uređaji za pranje i toplinsku dezinfekciju instrumenata i ostalog materijala. Također su instalirani novi autoklavi – aparati za parnu sterilizaciju. Rad novih autoklava u potpunosti je automatiziran i podržavan sa strane softwera „BELIMED V17-834“, kapaciteta su 8 sterililizacijskih jedinica i programirani su za cijeli niz sterilizacijskih programa: BDS test, LEAK test, odnosno test propusnosti, program za sterilizaciju na 121 o i 134 o. Autoklavi su povezani s računalima u kojim se ujedno pohranjuje i digitalna arhiva dijagrama sterilizacijskih procesa.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd