• 044 500 330

Arhiva objava

Župan Ivo Žinić s državnim tajnikom Majdakom

Ministarstvo poljoprivrede radi na novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, rekao je župan Ivo Žinić: „Na području Sisačko-moslavačke županije, nažalost, svjedoci smo kako je aktualni Zakon prouzročio mnoštvo problema, ali i kako su se po našoj ocjeni neke stvari nepravedno realizirale. Pojedina uzorna obiteljska poljoprivredna gospodarstva izgubila su površine u zakupu koje su obrađivala preko 10 godina zato što je Zakon, donesen 2013. godine, stavio u povoljniji položaj tvrtke, udaljene više od 100 km od zemljišta i koje nisu čak ni iz naše Županije, a ulazile su u posjed takvih naših parcela.
Pozdravljamo što novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu ponovno uključuje općine, ali i županije u raspisivanje natječaja za poljoprivredno zemljište u Republici Hrvatskoj.
Poljoprivreda je jedan od prioriteta naših županija, a Sisačko-moslavačka županija raznim mjerama podržava i još više će podržavati razvoj poljoprivrednih gospodarstava.
Prošle smo godine, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede g. Tugomirom Majdakom, podržali osnivanje dviju Proizvođačkih organizacija u poljoprivredi, od kojih se posebno jedna, Proizvođačka organizacija za žitarice Posavina i Moslavina, ovih dana odobrava kao prva Proizvođačka organizacija u sektoru ratarstva na području Republike Hrvatske. Uz pomoć naše Razvojne agencije SiMoRa priprema se dokumentacija za ovu Proizvođačku organizaciju za natječaj u sklopu EU fondova, kako bi realizacijom EU sredstava 30-tak naših najjačih ratara s područja Posavine i Moslavine bili još konkurentniji.
Na kraju pozdravljamo i plan Ministarstva poljoprivrede da u skorijem razdoblju donese po prvi puta i Zakon o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.“

Cijelu izjavu župana Ive Žinića možete poslušati ovdje:

{play}images/stories/audio/poljopr.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd