• 044 500 330

Arhiva objava

Župan Žinić: Stvaramo bolnicu kakvu Sisačko-moslavačka županija zaslužuje

Župan Ivo Žinić, ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović i Sanja Galeković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije predstavili su projekte „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ i „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.
Cilj projekata je izgradnja zgrade Središnjeg paviljona s prostorima Dnevne bolnice i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, vrijednost oba projekta je 88 820 625 kn. projekt je započeo pripremnom fazom u kolovozu 2016. godine, dok su ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpisani 23. veljače 2017. godine.
Ravnatelj bolnice, dr. Dujmenović rekao je kako ovim projektom dobivamo koncentraciju na jednom mjestu svih specijalista koji imaju hitne specijalističke ambulante. Bit će tako poboljšana koordinacija rada pojedinih specijalista i brza dijagnostička obrada.
Sanja Galeković je u ime ministrice Žalac iskazala zadovoljstvo što se napokon ulaže u sisačku bolnicu, u njezino opremanje, rekonstrukciju i izgradnju. Bitno je da je riječ o dva projekta, da je dva projektna prijedloga bilo teško sastaviti i da je sisačka bolnica ugovorena među prvima, što govori o kvaliteti projektnog tima i želji i trudu koji su uložili u cijeli ovaj proces.
Župan Ivo Žinić je zahvalio svima koji su pomogli da ovaj projekt uistinu zaživi: „Projekt je napravljen još 2012. godine, međutim, bez obzira na sve mogućnosti ili nemogućnosti, nitko ga nije uspio isfinancirati. Pojavio se stručni tim, koji je iskoristio svoju priliku i mi krećemo s izgradnjom ovog projekta. Zahvaljujem svima koji su pomogli da stanovnici SMŽ dobiju ono što zaslužuju, ovaj grad, ova županija, zaslužuju ovakvu bolnicu.“

Cjelovit govor županja Ive Žinića možete poslušati ovdje:

{play}images/stories/audio/zupanobs.mp3{/play}

Ukoliko ne možete reproducirati zvučni zapis u gornjem playeru isti možete preuzeti ovdje


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd