• 044 500 330

Arhiva objava

Plavi baloni za Svjetski dan svjesnosti o autizmu

„Na ovaj način željeli smo skrenuti pozornost javnosti da u našem društvu žive djeca koja imaju ovaj poremećaj, da pokušamo pronaći rješenje u ranoj fazi, kada se još može pomoći,“ rekao je župan Ivo Žinić.
Župan je najavio i pomoć jednoj našoj obitelji koja ima autistično dijete, početkom svibnja bit će organiziran humanitarni koncert za pomoć u troškovima.
„Naša želja, kao županije, je da pokušamo napraviti veći iskorak. S određenim znanstvenim institucijama krenuli smo u razvoj jednog projekta, kako bi na području Topuskog, u našem Lječilištu imali jedan centar upravo za pomoć autističnoj djeci i njihovim roditeljima.“
Župan je podsjetio i na nedavno potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“ – programa rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog i školskog uzrasta.
Sisačko-moslavačka županija obvezala se s 50 000 kuna, Grad Glina s 30 000 i Općina Lekenik s 25 000 kuna financirati stručni rad logopeda za rad s djecom s područja Gline i Lekenika.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd