• 044 500 330

Arhiva objava

Novi asfalt na cestama Grada Popovače

Obilasku je nazočio i gradonačelnik Popovače Josip Mišković, čelnik jedne od jedinica lokalne samouprave koje su prihvatile ponudu Sisačko-moslavačke županije o sufinanciranju radova sa Županijskom upravom za ceste.
Upravo o tom zajedničkom načinu saniranja cestovne infrastrukture progovorio je u Osekovu župan Ivo Žinić: „Ovo je bio jedini mogući način da uspijemo sanirati određeni broj naših županijskih cesta. U protekloj godini, završno s ovim radovima na području Grada Popovače, obnovili smo tridesetak kilometara županijskih cesta. Ovdje se (u Osekovu) radi o gotovo četiri kilometra ceste koja prolazi kroz naselje Osekovo prema Ravniku. Cesta je to vrlo bitna za promet stanovnika u ovom velikom selu. Svakodnevno njome putuju ljudi na posao, djeca u školu, ali bitno je naglasiti da ova cesta ima vrlo značajnu ulogu, pri izgradnji „Moslavačke magistrale“ ovo je bio alternativni pravac od Kutine, preko Popovače prema Sisku. I danas ta cesta tome služi i kad bude modernizirana to će biti najkraći put za one ljude koji putuju iz Kutine, koji ne idu autocestom, preko Osekova i Strušca, prema Sisku. Cesta je bitna i za razvoj turizma. Nalazimo se na rubu Lonjskog polja, ovdje također postoji mogućnost ulaza. Ova je cesta dakle značajna ne samo za grad Popovaču nego i za cijelu Županiju kao prometnica koja će doprinijeti razvoju turizma.“
Župan je još rekao i kako će Županija i ove godine pokušati prema istom modelu zajedno sa jedinicama lokalne samouprave financira izgradnju prometnica, a sve u cilju kvalitetnijeg života stanovništva.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd