• 044 500 330

Arhiva objava

Sedam škola iz SMŽ u projektima energetske učinkovitosti

Prošlu smo godinu završili na prvom mjestu s 471 milijunom kuna ugovorenih sredstava. Nastavljamo istim tempom i zato me raduje da možemo objaviti kako smo mi, kao županija, zajedno s našom razvojnom agencijom SI-MO-RA-om, u suradnji sa sedam osnovnih škola pripremili i prijavili sedam projekata energetske učinkovitosti na natječaj Ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od 35,4 milijuna kuna. Prijavljene su osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, Vladimira Nazora iz Topuskog, OŠ Novska, OŠ Gvozd, OŠ Sunja, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Gore i OŠ Glina.
Prve rezultate očekujemo već u svibnju. Očekujemo, obzirom na dobru pripremljenost da će velika većina projekata, ako ne i svi, proći i da ćemo ova sredstva ugovoriti u 2017. godini, te da možemo krenuti s realizacijom.“
Nazočnim su se novinarima, uz zamjenika župana, obratili i predstavnik projektanta, direktor tvrtke Planetaris Natko Bilić i, u ime svih ravnatelja, ravnateljica OŠ Novska Antonija Mirosavljević.


 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd