• 044 500 330

Predstavljen projekt „Centar za ljevarstvo – SIMET“

U prostoru Metalurškog fakulteta u Sisku, na konferenciji za novinare, u kojoj je sudjelovao i župan Ivo Žinić, predstavljen je četvrtak, 31. ožujka 2016. godine, projekt „Centar za ljevarstvo – SIMET“.

Sisačko-moslavačka županija je partner ovog projekta čiji je nositelj Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je odobren za financiranje u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013., u okviru poziva „Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za EFRR 2014. – 2020. – Treći poziv“.
Ukupna vrijednost projekta je 432 202.71 kn, od čega bespovratna sredstva 409 333.33 kn.
Njegov je opći cilj stvaranje znanstvene infrastrukture za inovativno istraživanje i razvoj u metalnoj industriji u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i Republici Hrvatskoj kako bi se umrežile znanstveno-istraživačke institucije s realnim sektorom.
Specifični su ciljevi unaprijediti transfer tehnologije i R&D rezultata, kao i širenje njihove primjene; te osigurati pozitivno znanstveno-istraživačko okruženje uspostavom platforme za suradnju poslovnog sektora, visokih učilišta, javne uprave i hrvatske gospodarske komore, te povećati konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva u području metalurgije.

   
 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd