• 044 500 330

Vijesti

Prije tri tjedna počeli su radovi na cjelovitoj obnovi Doma zdravlja SMŽ u Sisku koje je u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine obišao župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Županija obnavlja i Dom zdravlja SMŽ u Sisku

Prije tri tjedna počeli su radovi na cjelovitoj obnovi Doma zdravlja SMŽ u Sisku koje je u ponedjeljak, 27. ožujka 2023. godine obišao župan Ivan Celjak sa suradnicima.

Iako je tek početak radova oni idu dobrom dinamikom. Rok završetka je kraj ove godine i nadam se da nećemo naići na neke složenije prepreke zbog kojih bi se produžio rok izvođenja radova. Obnova ove zgrade izgrađene pedesetih godina prošlog stoljeća je vrlo složena, jer je u potresu pretrpjela teška oštećenja konstruktivnih i nekonstruktivnih elemenata“, izjavio je župan Celjak.

Vrijednost radova, koje izvode sisačke tvrtke, iznosi oko 5,5 milijuna eura, a obnova Doma zdravlja SMŽ u Sisku financira se iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Župan Celjak istaknuo je kako ovo nije jedini objekt iz područja zdravstva koji Sisačko-moslavačka županija obnavlja u gradu Sisku. Naime, Županija planira u narednom razdoblju velika ulaganja u zdravstvu, ne samo u objekte oštećene u potresu, nego i izvan potresa.

Osim obnove ulagat ćemo u naše ambulante kroz energetsku obnovu, a neodržavane ambulante ćemo obnavljati kao primjerice ambulantu u Kratečkom. Obnovit ćemo ambulante u Topolovcu i Galdovu, uskoro kreće cjelovita obnova ambulante u Capragu, a energetski ćemo obnoviti ambulantu u Cesarčevoj u Sisku. Uskoro kreću radovi na cjelovitoj obnovi ambulante u Sunji i Dvoru, a ranije smo obnovili ambulantu u Žažini. U tijeku su radovi na ambulanti u Jabukovcu, u tijeku je i cjelovita obnova zgrade Doma zdravlja SMŽ u Glini, a gradi se i nova zgrada Doma zdravlja SMŽ u Petrinji. Trenutno radimo projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu zgrada domova zdravlja u Popovači, Kutini i Novskoj. Sve ovo radimo kako bi medicinskom i nemedicinskom osoblju omogućili kvalitetnije uvjete za rad, a to znači i kvalitetnije uvjete za korisnike zdravstvenih usluga“, rekao je župan Celjak.

Ravnateljica Doma zdravlja SMŽ Sanja Habek istaknula je kako je Dom zdravlja SMŽ veliko gradilište na području cijele Sisačko-moslavačke županije.

Naših tridesetak ambulanti su nakon potresa izmještene na različite lokacije, primjerice u Cesarčevu, dio ambulanti je bio u zgradi Komande zahvaljujući županu koji nam je ustupio cijelo prizemlje, ali obzirom da se i ta zgrada obnavlja, taj dio ambulanti je smješten u Capragu. Ovakvi uvjeti rada su veliki izazov za sve nas, ali jedva čekamo da se ponovno vratimo u naše prostore koji će biti još kvalitetniji, sigurniji i primjereni pružanja zdravstvene zaštite kakvu naši sugrađani i zaslužuju“, rekla je Habek.

Jedan dio službi Zavoda za javno zdravstvo SMŽ također je bio smješten u Domu zdravlja SMŽ u Sisku, a obzirom na nove projekte koje će provoditi Zavod, potreban im je dodatni prostor.

Zahvaljujući županu obnovljena je naša zgrada u Gajevoj 1 u Sisku, ali nama su potrebni dodatni prostori koji će nam omogućiti dodatno razvijanje programa rada Zavoda. Osim Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti pojačat ćemo rad na kroničnim nezaraznim bolestima, ali i na programu prevencije ranog otkrivanja raka. Svaki peti stanovnik je stariji od 65 godina pa će ovdje raditi Odsjek za gerontologiju, a otvaramo i Savjetovalište za zdravu ishranu, jer sve se lošije hranimo što utječe i na naše zdravlje“, rekao je ravnatelj ZZJZ dr. Inoslav Brkić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd