• 044 500 330

Vijesti

U Novom Selu Glinskom službeno su u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine,  otvoreni radovi katastarske izmjere na području grada Gline. Otvaranju su nazočili potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima, državni tajnik Domagoj Orlić te gradonačelnik Gline Ivan Janković sa suradnicima.

Označen početak radova katastarske izmjere na području Gline

 

U Novom Selu Glinskom službeno su u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine, otvoreni radovi katastarske izmjere na području grada Gline. Otvaranju su nazočili potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak sa suradnicima, državni tajnik Domagoj Orlić te gradonačelnik Gline Ivan Janković sa suradnicima.
Antonio Šustić, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave predstavio je nazočnima ovaj program i višestruke koristi koje iz njega proizlaze: „Ovo je dio jednog velikog Vladinog projekta, višegodišnjeg programa katastarskih izmjera, kojeg je donio Hrvatski sabor 2021. godine. Ovdje simbolički započinjemo katastarsku izmjeru 6 katastarskih općina na području grada Gline. Ovo je neizmjerno važan projekt, jer će se njime uskladiti katastar, zemljišna knjiga sa stanjem na terenu. Ti podatci će biti neophodni i za samu obnovu i gospodarski razvitak ovog kraja. Znamo da su uređene evidencije preduvjet i osnova za bilo koje ulaganje, jer neriješeni imovinsko-pravni odnosi vrlo često stvaraju prepreku ulaganjima.
Osim ovim aktivnostima na području grada Gline ovim višegodišnjim programom obuhvaćaju se sva građevinska područja u Republici Hrvatskoj. Aktivnost će se provoditi u sljedećih 10 godina. Prije dva tjedna sličnu aktivnost smo imali na području grada Petrinje za 9 katastarskih općina, u Topuskom imamo dvije katastarske općine, te one na području gradova Siska i Kutine. Sveukupno na području SMŽ 23 katastarske općine i investicija Vlade RH od preko 7 milijuna €. Ove aktivnosti bit će završene u roku od godine dana, nakon toga slijedi obnova Zemljišne knjige.“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd