• 044 500 330

Vijesti

Potpredsjednici Vlade RH, ministri Bačić i Božinović su u pratnji sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka posjetili lokaciju u Sisku, zgradu na kojoj traju radovi obnove, vrijedni oko 2,5 milijuna €.

GRADIT ĆE SE NOVA ZGRADA POLICIJSKE UPRAVE U SISKU

Potpredsjednici Vlade RH, ministri Bačić i Božinović su u pratnji sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka posjetili lokaciju u Sisku, zgradu na kojoj traju radovi obnove, vrijedni oko 2,5 milijuna €.
Župan Celjak je naglasio kako je i ova zgrada dio programa obnove objekata iz svoje nadležnosti, koji provodi SMŽ: „Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Vladom RH, nastavlja na aktivnostima u obnovi zgrada javne namjene. U Sisku obnavljamo zgradu u centru grada, blizu tržnice, tzv. Komande. Vrijednost obnove je oko 2,5 milijuna €. Na ovoj zgradi će se ukloniti svi pregradni zidovi, ojačat će se postojeći nosivi zidovi, promijenit će se krovište, imat ćemo energetsku obnovu zgrade. Ono što je važno, imat ćemo nakon obnove, na korištenje multifunkcionalnu dvoranu u centru grada.
U ovoj zgradi, između ostalog, bio je smješten Centar 112, a nakon obnove, u dogovoru s Ministarstvom unutarnjih poslova, Sisačko-moslavačka županija će koristiti zgradu za potrebe iz svoje nadležnosti.“
„Imamo jako dobru suradnju i s Ministarstvom unutarnjih poslova, to imamo priliku vidjeti kada nam je Ministarstvo prepustilo zgradu u Rimskoj 19, koju će SMŽ obnoviti za potrebe Glazbene škole Frana Lhotke Sisak. U tom ćemo prostoru urediti i potreban prostor za galeriju, za udruge s područja kulture i Sisak će dobiti jedan reprezentativan kulturni centar u samom središtu grada,“ rekao je župan Ivan Celjak.
Ministar Božinović je rekao kako je riječ o nastavku dobre suradnje: „I ovaj je projekt plod naših intenzivnih kontakata i zajedničkog promišljanja o rješenjima, koja su najbolja za građane Siska, a naravno i za institucije Države. Meni je drago da smo zajedno s Ministarstvom graditeljstva jedan vrlo vrijedan objekt u centru grada, u kojem je prije potresa bila smještena Policijska uprava, prepustili Županiji.“
Božinović je najavio i rješenje problema smještaja Policijske uprave sisačko-moslavačke: „Ono što smo mi zajedno osmislili, a Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo provesti i krenulo već u taj postupak, jest na mjestu gdje je već sada smještena Policijska postaja Sisak, na nekih petnaestak tisuća m2, okupiti sve sastavnice Ministarstva unutarnjih poslova, dakle novu policijsku upravu, preseliti Centar 112, interventnu policiju. Šestog ožujka se otvaraju ponude vezane za idejno rješenje i tehničku dokumentaciju i nakon toga idemo u natječaj za dobivanje posla,“ rekao je ministar Božinović, koji je dodao da bi cijeli kompleks trebao biti završen za godinu, godinu i po dana.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd