• 044 500 330

Vijesti

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali su u ponedjeljak, 20. veljače 2023. godine, ugovor o davanju na uporabu nekretnine na adresi Sisak, Trg bana Josipa Jelačića 6, „Tuškanovu kuću“, ukupne površine 1909 m2, za društvene namjene

NOVIH 15 STANOVA ZA OBITELJI ČIJI SU DOMOVI STRADALI U POTRESU

Sisačko-moslavačka županija preuzela i obnovu Tuškanove kuće

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali su u ponedjeljak, 20. veljače 2023. godine, ugovor o davanju na uporabu nekretnine na adresi Sisak, Trg bana Josipa Jelačića 6, „Tuškanovu kuću“, ukupne površine 1909 m2, za društvene namjene.
Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine provelo je hitne mjere zaštite i sanacije ove zgrade, koja je teško oštećena u potresu. Nakon potpisivanja ovog Ugovora, Županija je od Ministarstva preuzela obvezu provođenja svih radnji u svrhu obnove predmetne nekretnine, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti EU.
„I ta će zgrada, čija će obnova vrijediti oko 4 milijuna €, biti financirana iz Fonda solidarnosti,“ rekao je ministar Bačić, koji je sa županom Celjakom potpisao i ugovor o dodjeli stanova, koji su u vlasništvu RH, na uporabu Sisačko-moslavačkoj županiji, budući je na području Županije još uvijek velik broj osoba, čija je imovina stradala u potresu, smješteno u kontejnerskim naseljima ili neadekvatnim stambenim prostorima.
„Ovim smo ugovorom darovali Županiji 15 stanova na području SMŽ, a ti će stanovi biti prioritetno namijenjeni našim sugrađanima koji su u kontejnerskim naseljima. Ovakav postupak je jedan od 11 modela u programu stambenog zbrinjavanja kojeg je Vlada donijela prije 15 dana i temeljem kojeg ćemo nastojati do zime stambeno zbrinuti sve naše sugrađane koji su, ili u kontejnerskim naseljima ili u kontejnerima na svojim parcelama pored svojih oštećenih kuća,“ rekao je ministar Bačić.
Odlukom je obuhvaćeno ukupno 15 stanova: 3 u Dvoru, 4 u Glini, 3 u Gvozdu, 3 u Topuskom, te po 1 u Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici.
Ovi stanovi predstavljaju korak bliže rješenju problema adekvatnog smještaja stanovnika, čiji su stambeni objekti uništeni u potresu, rekao je župan Celjak: „Danas smo od Ministarstva graditeljstva dobili na uporabu 15 stanova, stanovi su uređeni, a mi ćemo ih opremiti i staviti na raspolaganje našim sugrađanima, koji su smješteni u kontejnerima.“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd