• 044 500 330

Vijesti

otpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te župan Ivan Celjak i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes obišli su danas tijek radova u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini grada Petrinje gdje se obnavlja zgrada Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom, zgrada suda i dvije privatne zgrade stambene namjene.

Ministar Bačić izrazio zadovoljstvo tijekom obnove zgrada javne namjene na Banovini

Potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te župan Ivan Celjak i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes obišli su danas tijek radova u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini grada Petrinje gdje se obnavlja zgrada Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom, zgrada suda i dvije privatne zgrade stambene namjene. Ministar Bačić ponovio je kako je zadovoljan tijekom obnove zgrada javne namjene na Banovini i naglasio kako očekuje od svih sudionika maksimalan angažman u obnovi središta Petrinje. Podsjetio je također kako će sutra na sjednici Vlade biti predstavljen Novi zakon o obnovi koji će ubrzati proces obnove. Ministrica Obuljen - Koržinek podsjetila je kako je Ministarstvo kulture i medija izradilo Program cjelovite obnove kulturno-povijesne cjeline temeljem kojega su u Petrinji već započeli radovi na kućama koje su zaštićeno kulturno dobro, čija se obnova, dodala je ministrica, financira iz državnog proračuna.

Sisačko-moslavačka županija također je aktivna na području Petrinje gdje se provode brojni projekti obnove u nadležnosti Županije.

Obnova objekata javne namjene ide dobrom dinamikom, ali bit ćemo zadovoljni tek kada se naš posljednji sugrađanin vrati u svoj dom, jer najvažnije je što prije naše građane izmjestiti iz kontejnera. Do sada smo na području Petrinje obnovili šest škola. U OŠ Mate Lovraka smo završili energetsku obnovu u studenom prošle godine, obnovili smo OŠ Dragutina Tadijanovića u kojoj nastavu pohađaju učenici I. osnovne škole Petrinja, učenici OŠ Dragutina Tadijanovića i studenti Učiteljskog fakulteta. Također smo obnovili i područne škole u Hrastovici, Češkom selu i Mošćenici te OŠ Jabukovac. Trenutno obnavljamo i zgradu tzv. nove bolnice u Petrinji, a na tom području smo završili Edukativno-prezentacijski centar Natura SMŽ i trenutno čekamo uporabnu dozvolu. Obnavljamo i zgradu Interpretacijskog centra baštine Banovine, odnosno Kulturnog centra SMŽ. Isto tako gradimo zgradu Doma zdravlja SMŽ u Petrinji, gradimo i objekt I. osnovne škole Petrinja zajedno s dvoranom koja se radi zahvaljujući donaciji države Mađarske, obnavljamo i objekt za potrebe Srednje škole Petrinja, a riječ je o objektu kojeg je tvrtka Gavrilović darovala Srednjoj školi Petrinja“, izjavio je župan Celjak.

U Petrinji su danas ministar Branko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave Antonio Šustić i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes službeno otvorili i početak radova na novoj katastarskoj izmjeri na području Grada Petrinje. Istaknuto je kako je riječ o značajnom projektu usklađivanja zemljišnih i katastarskih knjiga što je preduvjet za nove investicije, buduću revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije, ali i za same građane Petrinje koji će moći besplatno riješiti svoje imovinsko-pravne probleme.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd