• 044 500 330

Vijesti

Prvi vikend u veljači rezerviran je za Global Game Jam

Od 3. do 5. veljače u Novskoj se održava hrvatska inačica svjetskog natjecanja u izradi videoigara – Global Game Jam. Organizatori ovog gamedev eventa su Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 te Hrvatska udruga izrađivača videoigara HU-IZ-VI. Zadnjih godina broj natjecatelja se povećavao, a s njim je rastao i broj pokrovitelja. Ove godine nagrade su osigurali A1 Hrvatska d.o.o., brend gaming opreme White Shark te medijska kuća VIDI. Program koji natjecatelje očekuje predstavljen je konferenciji za medije održanoj u gaming inkubatoru PISMO.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije programera – timova odraslih i srednjoškolaca. Nagrade za odrasle osiguravaju inkubator PISMO, A1 Hrvatska i VIDI medijska kuća. Prvo mjesto: 1400 eura + Nintendo Switch Console + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Drugo mjesto: 500 eura + Nintendo Switch Console + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Treće mjesto: 300 eura + Nintendo Switch Console + 6 mj pretplate na VIDI sadržaj. Nagrade za srednjoškolske ekipe za najbolje tri plasirane ekipe osigurava White Shark u širokom rasponu proizvoda za svaku osobu u timu uz šest mjeseci pretplate na VIDI sadržaje, pri čemu je ukupna vrijednost nagrada za srednjoškolce 2500 eura.

Samo natjecanje u izradi videoigre na zadanu temu traje 48 sati, a prate ga i zabavni sadržaji. Naime, chill zona služit će za predah natjecateljima i svima koji prate natjecanje. Tu će se moći isprobati gaming stol sa mobilnim igrama kao i raicing chair, a u planu je chill kviz za sve koji se žele odmaknuti od ekrana.

S obzirom da je jedan od ciljeva organizatora skrenuti pozornost na podizanje ekološke osvještenosti na konferenciji je istaknuto i kako će natjecanje biti „plastic free“, te da će nastojati plastiku izbaciti, a koristiti samo onu recikliranu. Stjepan Šmit vlasnik brenda gaming opreme White Shark naglasio je upravo tu temu kao jednu od dodirnih točaka sa inkubatorom PISMO u ovom natjecanju. Naime, njihova kompanija „Let s care about each other“ zaštitu morskih pasa te upotrebu reciklirane plastike izvađene iz mora te ističe kao važan dio svog poslovanja.

Medijska kuća VIDI i njihov predstavnik Tomislav Kotnik dugi niz godina prate gaming i s nestrpljenjem iščekuju i ovogodišnje izdanje GGJ. „Gaming i inkubator PISMO su za nas primjer kako se može razvijati gospodarska slika nekog grada, i zato dajemo podršku ovom natjecanju!“, rekao je Kotnik.

U A1 Hrvatska, PISMO inkubator powered by A1 prepoznajemo kao važnog partnera s kojim dijelimo viziju budućnosti gejming ekosustava koja prvenstveno počiva na obrazovanju i edukaciji mladih. Stoga i u svom radu stavljamo naglasak na projekte koji podržavaju ove vrijednosti pri čemu posebno moram istaknuti našu A1 Adria League koja je prošle jeseni obilježila svoj jubilarni deseti rođendan. Svakodnevno se trudimo širiti pozitivan utjecaj i kvalitetom svoje 5G i optičke mreže pružati osnovnu infrastrukturu svim svojim korisnicima komunikacijskih usluga, ali i brojnim gejmerima koje okupljamo“, izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica brenda, marketinških komunikacija i digitalnog poslovanja, A1 Hrvatska.

Ovaj događaj raste iz godine u godinu, to pokazuje brojke natjecatelja, partneri i sve bolje nagrade koje osiguravaju naši sponzori! Hvala svima koji su nas prepoznali kao središte hrvatske gaming industrije! Izazivamo sve gamedevelopere da pokažu spretnost i kreativnost i izdrže 48 sati!“, poručili su Andreja Šeperac iz inkubatora PISMO i Dominik Cvetkovski iz udruge HU-IZ-VI. Uz organizatore i sponzore tu je i niz partnera koji pomažu organizaciju pri čemu su istaknuti magazin Reboot, komunalno poduzeće Novokom, Srednja škola Novska, Tehnička škola Sisak, Grad Novska, Razvojna agencija SIMORA, Regionalni koordinator SMŽ i Sisačko-moslavačka županija.

Natjecanje se održava u novljanskoj sportskoj dvorani i trenutno je 75 prijavljenih sudionika, a prijave su moguće putem linka: https://globalgamejam.org/2023/jam-sites/pismo-hu-iz-vi-game-jam

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd