• 044 500 330

Vijesti

Županijska ustanova Gradske ljekarne Sisak uložile su u posljednje četiri godine u obnovu svojih ljekarni 2,8 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, bez kreditnog zaduženja. Time su znatno poboljšani uvjeti rada, a uvedena je i Knjiga standarda čime je u potpunosti promijenjen vizualni identitet ustanove. U skladu s tim standardom u narednom će razdoblju biti obnovljene i ostale ljekarne.

Županijska ustanova Gradske ljekarne Sisak kontinuirano ulaže u obnovu ljekarni

PREDSTAVLJAMO USTANOVE U VLASNIŠTVU SMŽ - GRADSKE LJEKARNE SISAK

Županijska ustanova Gradske ljekarne Sisak uložile su u posljednje četiri godine u obnovu svojih ljekarni 2,8 milijuna kuna iz vlastitih sredstava, bez kreditnog zaduženja. Time su znatno poboljšani uvjeti rada, a uvedena je i Knjiga standarda čime je u potpunosti promijenjen vizualni identitet ustanove. U skladu s tim standardom u narednom će razdoblju biti obnovljene i ostale ljekarne.
U proteklom razdoblju ostvaren je i visok rast prihoda u izazovnim uvjetima poslovanja kao što su COVID-19, potres te produženje roka plaćanja HZZO-a. Od 2018. do 2021. godine ukupan rast prihoda iznosio je 27% dok je od 2014. do 2017. rast prihoda iznosio tek 2%. U Gradskim ljekarnama Sisak ovih dana užurbano rade i na pripremama za uvođenje web shopa koji će biti u funkciji od proljeća ove godine.
Gradske ljekarne Sisak zdravstvena su ljekarnička ustanova u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije koja na području cijele županije u svom sastavu ima osam ljekarničkih jedinica od kojih se njih četiri nalaze u gradu Sisku te po jedna u Hrvatskoj Dubici, Jasenovcu, Lekeniku i Sunji.

U punom jeku je sezona gripe, prehlada, viroza i drugih respiratornih bolest pa je pojačan dolazak građana u ljekarne u kojima su, uz lijekove na recept, dostupni još i medicinski proizvodi, homeopatski pripravci, dječja hrana, dijetetski i kozmetički pripravci te medicinska pomagala.
Ravnatelj Gradskih ljekarni Sisak Darko Srbljanin istaknuo je kako su svi lijekovi dostupni.
Svaki dan naručujemo lijekove i druge proizvode ljekarničkog asortimana, a zdravstveni djelatnici naše ustanove svojom stručnošću i znanjem spremni su pružiti dobar savjet vezan uz pravilnu primjenu propisanog lijeka, medicinskog, homeopatskog ili dijetetskog proizvoda”, ističe Srbljanin.

Za vrijeme epidemije koronavirusa ljekarnici su, kao i liječnici te medicinske sestre, odradili lavovski dio posla, jer život je u to vrijeme bio nezamisliv bez ljekarne.
Moram pohvaliti naše ljekarnike koji su bili su na prvoj crti obrane od koronavirusa, jer ljekarne nisu prekidale rad niti jedne minute ni za vrijeme epidemije, ali niti nakon potresa kada smo preuzeli i ulogu opskrbe lijekova na cijelom području pogođenom potresom“, rekao je ravnatelj Srbljanin.
Izvan redovnog radnog vremena, organizirano je i dežurstvo u Ljekarni 2 (Interspar Sisak) subotom od 13 do 20 sati i nedjeljom od 8 do 20 sati dok je u noćnim satima, blagdanima i praznicima dežurna Ljekarna 1 ( S. i A. Radića 48, Sisak).

OSOBNI PRISTUP LJEKARNIKA U GRADSKIM LJEKARNAMA SISAK

U Gradskim ljekarnama Sisak ljekarnici nisu samo osobe koje izdaju lijekove. Oni će vam, osobnim pristupom, pomoći u rješavanju zdravstvenih problema, ali su i prva stanica kod brojnih blažih stanja kao što su bolovi, alergije, infekcije i slično.
Magistra farmacije Nives Veršić ljekarnica je s dugogodišnjim iskustvom koja već 21 godinu radi u Gradskim ljekarnama Sisak, a Siščani je prepoznaju upravo zbog ljubaznog i susretljivog pristupa. Posjetili smo je na njezinom radnom mjestu u Ljekarni 2 u Intersparu u Sisku.
U ovom prostoru koji je moderno uređen i opremljen puno su bolji uvjeti za rad. Na ovoj lokaciji je i veći promet, jer puno ljudi posjećuje ovaj trgovački centar pa navrate i u našu ljekarnu gdje mogu kupiti ili podići na recept određeni lijek, a vrlo rado ćemo svakom korisniku dati i potreban savjet o nekom lijeku ili proizvodu“, kaže nam Nives Veršić jedna od 34 zaposlena zdravstvena djelatnika u sustavu Gradskih ljekarni Sisak.

TERMOMETAR U SUNJI

I jedna zanimljivost! Već više od 70 godina ispred ljekarne u Sunji nalazi se termometar koji mjeri vanjsku temperaturu. Samo su dva takva termometra u svijetu. Drugi se nalazi u Bayeru u Leverkusenu i trenutno nije ispravan. Za vrijeme Domovinskog rata objekt ljekarne u Sunji bio je teško oštećen, ali je termometar ostao sačuvan.
Inače, prostor ljekarne u Sunji prošle je godine moderniziran, a nabavljena je i nova oprema u što je uloženo oko 640 tisuća kuna.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd