• 044 500 330

Vijesti

Zamjenik župana Mihael Jurić je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u petak, 30. rujna 2022. godine, u glinskom naselju Gornji Viduševac nazočio obilježavanju 31. obljetnice progona hrvatskog stanovništva s područja grada Gline.

31. obljetnica progona hrvatskog stanovništva s područja Gline

Zamjenik župana Mihael Jurić je, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u petak, 30. rujna 2022. godine, u glinskom naselju Gornji Viduševac nazočio obilježavanju 31. obljetnice progona hrvatskog stanovništva s područja grada Gline. Izaslanik potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda bio je Vjekoslav Andrić.
Obilježba je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja u Gornjem Viduševcu.
Uslijedilo je obraćanje skupu koji je okupio brojne predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata i stanovnike Gline i područja koje im je agresor pokušao zauvijek oteti.
Prvi se nazočnima obratio predstavnik organizatora, Marko Sremić, predsjednik glinskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, a nakon njega gradonačelnik Gline Ivan Janković. Izaslanik predsjednika Vlade, zamjenik župana Mihael Jurić u svom je obraćanju naglasio velike zasluge hrvatskih branitelja u stvaranju, obrani i oslobađanju današnje, slobodne i demokratske Republike Hrvatske. Podsjetio je i na velike štete i žrtve koje je glinski kraj pretrpio u agresiji na Hrvatsku, ali i u posljednjoj katastrofi koja je pogodila ovo područje, potresu čije teške posljedice Glina i velik dio Sisačko-moslavačke županije i danas trpe.
U ovoj je prigodi predočio i velike i konstantne napore koje Županija ulaže u oporavak i obnovu, naveo je primjere obnove glinskog Doma za starije osobe, zgrade Doma zdravlja u Glini, kvalitetno obnovljenih škola i općenito objekata iz nadležnosti Sisačko-moslavačke županije.
Obilježavanje je završeno svetom misom, koju je u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog predvodio generalni vikar Sisačke biskupije, mons. Ivica Mađer.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd