Službena mrežna stranica Sisačko-moslavačke županije

  • 044 500 000

Vijesti

Panel rasprava "Rad s mladima u turbulentnim vremenima"

Mihael Jurić, zamjenik župana i Robertina Štajdohar, pročelnica UO za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo sudjelovali su na interaktivnoj panel raspravi “Rad s mladima u turbulentnim vremenima“.

Panel rasprava organizirana je u sklopu projekta (Re)Build koji ima za cilj ojačati kapacitete organizacija civilnog društva te mapirati potrebe mladih s područja Sisačko-moslavačke županije.

Kada je riječ o mladima Sisačko-moslavačka županija upravo ovoj dobnoj skupini pridaje veliku pažnju, a kroz svoje brojne aktivnosti i projekte nastoji razvijati i poticati njihove interese, kompetencije i mogućnosti te unaprijediti kvalitetu obrazovanja.

Nakon razornog potresa Sisačko-moslavačka županija svim učenicima omogućila je pohađanje nastave u sigurnim, čvrstim i stabilnim objektima. Do sada je obnovljeno 12 školskih objekata, a u tijeku su radovi obnove na još 6. Otvorili smo učenički dom u Novskoj, radimo prvi učenički dom u Sisku, ulažemo u najmoderniju opremu i strojeve koje će naše škole koristiti za edukaciju učenika. U tijeku je izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti kojim Sisačko-moslavačka županija postaje centar znanja i inovativnosti. Velika ulaganja i napori ulažu se u zanimanja budućnosti, prvenstveno razvoj sektora elektrotehnike i računalstva, s naglaskom na područja robotike, automatizacije, IT industrije te industrije videoigara.  Tako je ove godine održan i Gaming kamp u Novskoj na kojem su učenici imali priliku naučiti kako samostalno izraditi svoju videoigru. Iako nije u nadležnosti županijske uprave, briga o visokoškolskom obrazovanju također je područje na kojem Sisačko-moslavačka županija nastoji dati svoj doprinos. U OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja Županija je uredila prostor za Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja, čime je oko 500 studenata vraćeno u Petrinju. Također, kako bi studenti ostali u našoj županiji Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje jednokratne novčane pomoći svim redovitim studentima koji imaju prebivalište i studiraju na području županije. Dostupnost raznolikosti ponude i usmjerenja u obrazovanju potiče društvo da raste i razvija se na svim područjima, stoga županijska uprava namjerava u našu županiju dovesti odsjek Građevinskog fakulteta, a gradit će se i Majstorska škola.

Rad za mlade i s mladima ulog je u budućnost i zasigurno jedan od prioriteta županijske uprave koja će uvijek davati svoj maksimum da uvjeti školovanja, stjecanja i razvijanja novih sposobnosti i vještina budu što kvalitetniji te da im na raspolaganju budu sva potrebna sredstva i oprema u skladu s najmodernijim tehnologijama i trendovima.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-000

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

zpd
 

facebook1