• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 29. rujna 2022. godine, u prostoru Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima otvorio Svečanost školskog sporta SMŽ.

Svečanost školskog sporta Sisačko-moslavačke županije

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 29. rujna 2022. godine, zajedno s predsjednikom Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Markom Badrićem, u prostoru Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima nazočio Svečanosti školskog sporta SMŽ.
Na ovoj svečanosti, koju je organizirao županijski Školski sportski savez, na čelu s predsjednikom Josipom Šimunovićem, uručene su nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima za školsku godinu 2021./2022. Kod srednjoškolaca je prvo mjesto osvojio Gimnazijalac Gimnazije Sisak, drugi je bio Srednjoškolac Srednje škole Novska, a treće mjesto pripalo je Topuskom Srednje škole Topusko.
U kategoriji osnovnih škola pobjednik je ŠSD Novska Osnovne škole Novska, drugi je Viktorovac Osnovne škole Viktorovac Sisak, a treći Ribari Osnovne škole Braća Ribar Sisak.
Na svečanosti su istaknuti i svi uspjesi koje su naši učenici postigli u školskom sportu. Izdvajamo još samo dobitnike nagrada za fair play, petrinjskog hrvača Luku Rebića i sisačkog odbojkaša Dominika Maričevića.
Ovoj svečanosti, pravom prazniku mladosti i sporta nazočili su, kao domaćin i organizator predsjednik županijskog Školskog sportskog saveza Josip Šimunović, te glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza Ivan Dujić, dugogodišnji aktivni predsjednik i jedan od osnivača Saveza, a sad počasni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković, načelnik Lipovljana Nikola Horvat, gradonačelnica Novske Marija Kušmiš, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Antonija Mirosavljević, ravnateljica škole-domaćina Mirjana Faltis, sportski voditelji i učitelji učenika-sportaša.
Otvarajući ovu svečanost župan Ivan Celjak prisjetio se vlastitih sportskih dana, kako u školskim tako i u drugim klubovima. Potvrdio je učenicima-sportašima često ponavljanu izreku da je sport dobar za razvoj tjelesnog i mentalnog zdravlja: „Kroz šport razvijate disciplinu i odgovornost, stječete i nova prijateljstva, ali i nova znanja, a sve te vrline su važne za vaš daljnji razvoj, kako profesionalni, tako i privatni. Mogu vam samo čestitati na uspjesima i reći da se nastavite baviti sportom i da uživate u svakoj sekundi provedenom na parketu, u bazenu, na tatamiju ili bilo kojem drugom sportskom borilištu, jer vaš uspjeh je i naš uspjeh!“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd