• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 28. rujna 2022. godine, sudjelovao u obilježavanju godišnjice smrtnog stradavanja hrvatskog dragovoljca, zapovjednika Pratećeg voda 57. brigade HV „Marijan Celjak“, Marijana Šokčevića-Šokca.

Sjećanje na hrvatskog viteza Marijana Šokčevića-Šokca

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 28. rujna 2022. godine, sudjelovao u obilježavanju godišnjice smrtnog stradavanja hrvatskog dragovoljca, zapovjednika Pratećeg voda 57. brigade HV „Marijan Celjak“, Marijana Šokčevića-Šokca. Izaslanik potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda bio je državni tajnik Špiro Janović.
Župan, uz kojeg je bio i potpredsjednik Županijske skupštine Ivan Brlečić, obilježavanju se priključio u Komarevu, pri obilasku spomen-sobe 57. brigade HV „Marijan Celjak“.
Cijeli program obilježavanja herojske pogibije svog sumještanina, koji je smrtno ranjen pri izvlačenju ranjenih suboraca tijekom VRO Oluja u Hrvatskoj Kostajnici, pratila je i udruga „Radost“, djeca iz OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, za koje su organizatori UHDDR TO Budaševo i Udruga ratnih veterana „57.SAMB MARIJAN CELJAK“, osigurali autobus.
U spomen-sobi se župan obratio nazočnima, posebno djeci Budaševa, podsjećajući ih na povijesnu ulogu hrvatskih branitelja u stvaranju, obrani i oslobađanju Republike Hrvatske.
O hrvatskom vitezu, Marijanu Šokčeviću-Šokcu, župan Ivan Celjak je rekao: „Domovinski rat je najponosnije i najtužnije razdoblje hrvatske novije povijesti. Najponosnije je da su u tom razdoblju hrvatski branitelji ostvarili višestoljetni hrvatski san, samostalnost, slobodu i neovisnost, a najtužniji jer su mnogi naši sugrađani izgubili živote na putu naše slobode. Marijan Šokčević bio je jedan od prvih hrvatskih branitelja, koji je sudjelovao u ustrojavanju prve dragovoljačke postrojbe u Domovinskom ratu. Prošao je cijeli rat, sva ratišta na našem području. Nažalost, teško je ranjen i preminuo na samom kraju Domovinskog rata. Marijan Šokčević će biti upamćen kao jedan od najvećih heroja u Domovinskom ratu s našeg područja.“

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd