• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u utorak, 27. rujna 2022. godine, sa suradnicima obišao radove na obnovi zgrade Doma zdravlja SMŽ u Glini.

ŽUPANIJA U GLINI OBNAVLJA DOM ZDRAVLJA - RADOVI U PUNOM JEKU

Župan Ivan Celjak je u utorak, 27. rujna 2022. godine, sa suradnicima obišao radove na obnovi zgrade Doma zdravlja SMŽ u Glini. Nakon obilaska još jednog od 39 aktivnih gradilišta na zgradama u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, župan Celjak je istaknuo: „U zgradi Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Glini prije potresa bile su smještene ambulante opće medicine, ginekološka, pedijatrijska ambulanta, laboratorij, patronaža, Zavod za hitnu medicinu.
Nakon teškog potresa koji nas je snašao krajem 2020. godine, zgrada je teško oštećena, a naše ambulante morale su iseliti.
Za ambulante Doma zdravlja u Glini i za Zavod za hitnu medicinu pronašli smo i u kratkom vremenu uredili zamjenske prostore.
Trenutno radimo na cjelovitoj obnovi zgrade Doma zdravlja u Glini: vrši se ojačavanje temelja, nosivih zidova, rade se novi nosivi zidovi. Od samog prizemlja pa sve do krova vršit će se zamjena stolarije, uređivat će se sanitarni čvorovi, nova fasada. Glina će ovom obnovom dobiti novu zgradu Doma zdravlja!
Vrijednost radova je 11,5 milijuna kuna, a završetak očekujemo u travnju iduće godine. I ovaj projekt financiran je sredstvima Fonda solidarnosti.“

Jedna od korisnica prostora Doma zdravlja u Glini, liječnica dr. Sanja Štingl-Vlašić je u ime svih liječnika glinskog područja zahvalila županu Celjaku na izvrsnoj suradnji i velikoj pomoći:
„Na županovu inicijativu smo jednu nedjelju išli tražiti prostore u Glini, gdje bi se smjestila zdravstvena zaštita. Hvala, župane, za naš objekt u kojem smo sada privremeno smješteni, u koji je Županija uložila značajna sredstva.“

Radovima na obnovi životno važnih objekata u Glini zadovoljan je i gradonačelnik Ivan Janković: „Najbitnije je da je obnova u postupku, pogotovo obnova javnih zgrada, područja zdravstvene skrbi i da se što prije vrate u svoje prostorije svi djelatnici. Pogotovo ambulante opće prakse i laboratorij, patronaža i hitna pomoć. Važno je da građani ponovno imaju u središtu grada te usluge iz domene koja im je potrebna u svakodnevnom životu.“

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA – VELIKO GRADILIŠTE ZGRADA ZDRAVSTVENOG I OBRAZOVNOG SUSTAVA

"Obrazovanje i zdravstvo u nadležnosti su SMŽ i na žalost u potresu koji smo doživjeli oštećeni su brojni objekti, i na području zdravstva i na području obrazovanja. Odmah smo krenuli s obnovom. Nismo čekali.
Nakon potresa obnovili smo 14 objekata na području zdravstva među kojima šest objekata NPB Popovača, odjele Oftalmologije, Kirurgije i Dermatologije u Sisku.
U punom zamahu su radovi na zgradi Nove interne. Uskoro očekujemo i početak radova na zgradama Pedijatrije i Stare interne u Sisku.
Pokrenuli smo u radove na zgradi "Nove bolnice“ u Petrinji, a uskoro očekujemo početak radova i na Staroj internoj u Petrinji.
Ovdje vidimo kako su u tijeku radovi i na objektu Doma zdravlja u Glini, a za koji dan očekujemo početak radova na izgradnji novog Doma zdravlja u Petrinji.
Dakle, vrlo smo aktivni na području zdravstva, a za sve naše zdravstvene ustanove, za bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, za Zavod za hitnu medicinu, Zavod za javno zdravstvo osigurali smo, uredili nakon potresa zamjenske objekte prema potrebi i u Petrinji i u Glini, tako da smo osigurali svim našim ambulantama, službama u Petrinji čvrst, stabilan objekt, isto tako i Glini.
Radi se o cjelovitoj obnovi zgrada, rekao je župan Celjak, što gotovo znači novu izgradnju:
„Možemo reći da ćemo nakon obnove imati sve nove objekte u zdravstvenom sustavu Sisačko-moslavačke županije.“ Dodao je kako je siguran da će novim objektima i njihovim opremanjem biti zadovoljni i korisnici i djelatnici zdravstvenog sustava.

Operaciju je financirala Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd