• 044 500 330

Vijesti

Sisačko-moslavačka županija osim što cjelovito obnavlja zdravstvene i obrazovne ustanove kao i ustanove socijalne skrbi cjelovito obnavlja i zgrade javne i društvene namjene kojih je vlasnik ili koje je koristila prije razornog potresa. Jedna od tih je i zgrada u centru Sisku, u Ulici kralja Tomislava 5 koju su prije potresa koristile udruge proistekle iz Domovinskog rata i Ministarstvo hrvatskih branitelja, Podružnica Sisak.  Župan Ivan Celjak, odgovarajući na vijećničko pitanje na Aktualnom satu 10. sjednice Županijske skupštine izvijestio je da radovi na zgradi u Tomislavovoj ulici napreduju dobrom dinamikom i da je zadovoljan što je Sisačko-moslavačka županija vrlo brzo uspjela pokrenuti cjelovitu obnovu radi potreba za njenim korištenjem i sigurnosti svih prolaznika koji se svakodnevno kreću uz nju.   Vrijednost ovih radova je 9,7 milijuna kuna, a dovršetak radova očekuje se do kraja ove godine. Nakon dovršetka ovog projekta zgradu će koristiti udruge proistekle iz Domovinskog rata koje će imati potpuno novi prostor za svoj rad. U jednom dijelu uredit će se prostor za psihosocijalnu terapiju hrvatskih branitelja kao i prostorije Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije s memorijalnim postavom Domovinskog rata.

Županija obnavlja zgradu u centru Siska u koju će vratiti braniteljske udruge i otvoriti Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije s memorijalnim postavom Domovinskog rata

Sisačko-moslavačka županija osim što cjelovito obnavlja zdravstvene i obrazovne ustanove kao i ustanove socijalne skrbi cjelovito obnavlja i zgrade javne i društvene namjene kojih je vlasnik ili koje je koristila prije razornog potresa.
Jedna od tih je i zgrada u centru Sisku, u Ulici kralja Tomislava 5 koju su prije potresa koristile udruge proistekle iz Domovinskog rata i Ministarstvo hrvatskih branitelja, Podružnica Sisak.

Župan Ivan Celjak, odgovarajući na vijećničko pitanje na Aktualnom satu 10. sjednice Županijske skupštine izvijestio je da radovi na zgradi u Tomislavovoj ulici napreduju dobrom dinamikom i da je zadovoljan što je Sisačko-moslavačka županija vrlo brzo uspjela pokrenuti cjelovitu obnovu radi potreba za njenim korištenjem i sigurnosti svih prolaznika koji se svakodnevno kreću uz nju.

Vrijednost ovih radova je 9,7 milijuna kuna, a dovršetak radova očekuje se do kraja ove godine.

Nakon dovršetka ovog projekta zgradu će koristiti udruge proistekle iz Domovinskog rata koje će imati potpuno novi prostor za svoj rad. U jednom dijelu uredit će se prostor za psihosocijalnu terapiju hrvatskih branitelja kao i prostorije Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije s memorijalnim postavom Domovinskog rata.

 

Operaciju je financira Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd