• 044 500 330

Vijesti

Na Aktualnom satu 10. sjednice Županijske skupštine župan Ivan Celjak, odgovarajući na vijećničko pitanje, upoznao je javnost sa stanjem obnove zdravstvenih ustanova.

NAKON OBNOVE ZGRADA ZDRAVSTVENIH USTANOVA I NOVE OPREME STANOVNICI ŽUPANIJE DOBIT ĆE PUNO KVALITETNIJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

Na Aktualnom satu 10. sjednice Županijske skupštine župan Ivan Celjak, odgovarajući na vijećničko pitanje, upoznao je javnost sa stanjem obnove zdravstvenih ustanova.
Županija je preuzela obvezu i odgovornost za potpunu obnovu zgrada u zdravstvenom sustavu, te je kao osnivač Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak, Domova zdravlja kao i drugih zdravstvenih ustanova na području Sisačko-moslavačke županije osigurala uvjete za rad medicinskog osoblja kako bi što kvalitetnije obavljali svoj posao odnosno da pacijenti, korisnici zdravstvene zaštite primaju što kvalitetnije usluge.
Osigurani su čvrsti, stabilni i sigurni prostori za ambulante DZ Sisak, kao i za ambulante DZ u Glini i Zavoda za hitnu medicinu u Glini i Petrinji, modularni objekt za Odjel pulmologije i palijativne skrbi u Mošćenici, zamjenski objekt za ambulantu u Jabukovcu. Obnovljena je ambulanta u Žažini, zgrade kirurgije, oftalmologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, venerologije i dermatologije OB dr. Ivo Pedišić Sisak, 6 zgrada NPB dr. Ivan Barbot u Popovači, te zgrada Zavoda za hitnu medicinu u Sisku.
Ulaganjem velikih napora Županija je na vrijeme pripremila svu potrebnu dokumentaciju za povlačenje sredstava iz Fonda solidarnosti tako da su u tijeku i radovi na obnovi zgrade Nove interne OB dr. Ivo Pedišić Sisak, zgrade Doma zdravlja u Glini i ambulante u Jabukovcu. Radovi su u tijeku na Domu zdravlja u Petrinji.
Ovih dana kreće obnova i zgrada OB dr. Ivo Pedišić Sisak i to pulmologije i palijativne skrbi u Petrinji, zgrade Stare interne i zgrade pedijatrije u Sisku kao i objekti Jodnog u Sisku.
Vezano za obnovu zgrada ne radi se samo o krečenju i farbanju zidova nego se doslovno radi o potpuno novim zgradama. Na postojećim zgradama ostaju samo zidovi a rade se nove vodovodne instalacije, elektroinstalacije, odvodnja, novi pregradni zidovi…….
Nakon obnove, samo zgrada Nove interne će biti kapaciteta oko 60-tak bolničkih kreveta u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa vlastitim sanitarnim čvorom.
Sisak dobiva potpuno novi bolnički kompleks od izgrađene zgrade Središnjeg paviljona odnosno objedinjenog hitnog prijema i dnevne bolnice, potpuno nove zgrade Nove i Stare interne, pedijatrije, obnovljene kirurgije.
Također je nabavljena i vrijedna oprema od modernog mobilnog RTG uređaja što je posebno važno kod liječenja COVID pacijenata, novog 4D UZV za srce koje će podići standard liječenja kardioloških bolesnika, na Odjelu pedijatrije nabavljen je novi pokretni inkubator, na Odjelu neurologije novi UZV uređaji i brojni drugi uređaji.
Konačni cilj je da Sisak dobije novu modernu bolnicu i opremu s nadstandardnom uslugom za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije.
Župan Ivan Celjak tom prigodom se još jednom zahvalio svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima i naglasio da je zdravstveni sustav u ovim izazovnim okolnostima funkcionirao upravo radi njih.
„To su ljudi koji vole svoj posao i koji se s ljubavlju odnose prema korisnicima zdravstvene zaštite, zaključio je župan Celjak.
Na održanoj 10. sjednici Županijske skupštine prihvaćene su Odluke o obnovi zgrade Lječilišta Topusko- zgrada Kinematograf kao i zgrade društva Top Terme.
Nakon dugo godina, to su prva konkretna ulaganja u zgrade koje vape ne samo za vanjskom obnovom već i za unutarnjim uređenjem. Do sada je obnovljena zgrada Petrova gora koji projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u vrijednosti gotovo 16 milijuna kuna.
Kako bi Topusko bilo konkurentno u dijelu kontinentalnog turizma ova ulaganja su nužna kao i ulaganja u proširenje sadržaja i to od novih bazena, sadržaja za djecu, wellnessa i ostalog. Topusko je važna turistička destinacija, a cilj je da u budućnosti bude i najatraktivnija destinacija kontinentalne Hrvatske

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd