• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u utorak, 13. rujna 2022. godine, sa suradnicima obišao  radove na obnovi zgrade Nove interne u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak.

Županija obnavlja i Novu internu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak

Župan Ivan Celjak je u utorak, 13. rujna 2022. godine, sa suradnicima obišao radove na obnovi zgrade Nove interne u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Prioritet ove županijske uprave je osiguranje adekvatnih i kvalitetnih uvjeta za pružanje zdravstvene skrbi svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije, pa i šire, stoga se uz dosad obnovljene objekte i organizaciju rada domova zdravlja aktivno pristupilo obnovi i Bolnice u Sisku.
Zgrada Nove interne sagrađena je 1974. godine i u potresu je stradao njen konstruktivni i nekonstruktivni dio. Objekt se sastoji od prizemlja i 4 kata, bruto površine 2921,5 m2, a njemu će biti smješten dio Odjela za infektologiju, Odjel za kardiologiju i Odjel pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom.
Župan Ivan Celjak je naglasio: „Vrlo smo aktivni po pitanju obnove u našoj nadležnosti i na području grada Siska. U tijeku je cjelovita obnova zgrade Nove interne u krugu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Vrijednost radova je preko 44 milijuna kuna. Očekujemo dovršetak radova do svibnja iduće godine. Trenutno se uklanjaju zidovi, uklanjaju se elektroinstalacije, vodovodne instalacije, a nakon ovih radova ide izgradnja novih zidova, izmjena stolarije, proširenje dizala i naravno, ojačanje konstruktivnih elemenata. Zadovoljni smo dinamikom radova kada govorimo o zdravstvenom sustavu SMŽ. Uskoro očekujemo i dovršetak projekta za zgradu Stare interne u krugu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak. Pri kraju je projekt za zgradu Pedijatrije i očekujemo, najkasnije početkom studenog, početak radova i na tim objektima.“
Radovi obnove u tijeku su i na drugim objektima u zdravstvu, i to Domu zdravlja u Glini i Domu zdravlja Petrinja, lokacija Jabukovac.

Traje obnova i drugih objekata na području Siska

Župan je spomenuo i ostale napore koje Županija, u okviru svoje nadležnosti i mogućnosti, ulaže u obnovu i poboljšanje uvjeta života: „Osim zdravstvenog sustava na području grada Siska obnavljamo i zgradu vojarne u Lađarskoj ulici, zatim prvi Učenički dom-staru zgradu Strukovne škole, obnavlja se i Dom za starije i nemoćne osobe Sisak, obnavlja se zgrada u Tomislavovoj ulici, poznata kao Zgrada udruga, u kojoj će biti smješten i Kulturno-povijesni centar SMŽ. U tijeku je potpisivanje ugovora za izvođenje radova cjelovite obnove na zgradi Gimnazije Sisak, u tijeku su radovi cjelovite obnove na zgradi Srednje škole Viktorovac. Nastojimo da ta obnova bude što kvalitetnije izvedena i da radovi budu završeni što prije.“

Po dovršetku obnove imat ćemo zapravo novi, sigurniji i kvalitetniji bolnički sustav

„Što se tiče našeg bolničkog sustava, nakon obnove možemo reći da ćemo dobiti novu bolnicu, jer ćemo obnoviti i zgradu Nove interne, Stare interne i zgradu Pedijatrije, uz novoizgrađeni središnji paviljon,“ naglasio je župan Celjak, dodajući: „Bit će obnovljena i zgrada Pulmologije, odnosno Palijative u Petrinji s proširenim kapacitetima. Obnovit ćemo i zgradu Jodnog, tako da sa sigurnošću možemo reći da ćemo nakon ove obnove imati novi bolnički sustav s kvalitetnijom uslugom za sve korisnike zdravstvene zaštite i naravno, ti uvjeti će biti kvalitetniji i za zdravstvene djelatnike, kojima ćemo na taj način olakšati rad i omogućiti da pružaju svima što kvalitetniju zdravstvenu skrb.“

„Radovi su krenuli u mjesecu kolovozu, vidite da su u punom zamahu. Trenutno smo u razgradnji svih zidova, olakšanja postojećih konstrukcija. Rekonstrukcija je dosta zahtjevna i u biti svodi se na to da dobivate čvršći i jači objekt nego da se radi novi,“ rekao je Mario Pranjić, direktor Venka gradnje, izvođača radova na sisačkoj bolnici.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, dr. Tomislav Dujmenović više je nego zadovoljan rezultatima dobre suradnje sa Sisačko-moslavačkom županijom: „Moram ovdje reći jednu vrlo značajnu rečenicu, da je naša bolnica opstala poslije katastrofe. Uspjela je i radi. Došli smo do današnjeg dana, kada je već naveliko započeta kompletna rekonstrukcija i sanacija naših zgrada, ali sve to zahvaljujući stalnoj suradnji i komunikaciji i koordinaciji i stalnoj pomoći od strane naše Vlade, našeg ministarstva i od strane našeg župana.
Prije nekoliko dana ja sam zahvalio ravnateljima zagrebačkih klinika na pomoći, a ovu bih priliku iskoristio da zahvalim našem županu na svoj pomoći. Uz nas je bio tijekom cijelog ovog potresa. Bio nam je na pomoći što se tiče opreme i što se tiče zgrada, on se zajedno s nama cijelo vrijeme bori i stoga ovu priliku koristim da kažem: Dragi župane, veliko hvala u ime svih naših žitelja, svih djelatnika i svih naših bolesnika.“

Operaciju je financirala Europska unija iz Fonda solidarnosti Europske unije.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd