• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak sa suradnicima posjetio je u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine, Srednju školu Glina. U prigodi početka nove školske godine poželio je  učenicama i učenicima, njihovim profesorima kao i svim djelatnicima škole uspješan rad.

U Srednje škole na području SMŽ upisano više učenika nego prošle godine

Župan Ivan Celjak sa suradnicima posjetio je u ponedjeljak, 5. rujna 2022. godine, Srednju školu Glina. U prigodi početka nove školske godine poželio je  učenicama i učenicima, njihovim profesorima kao i svim djelatnicima škole uspješan rad.

Srednja škola Glina bilježi porast broja upisanih učenika za njih 15 u odnosu na prošlu godinu, te ih je ukupno 170.

Iako je škola pretrpjela značajna oštećenja nakon potresa i nastava se odvija u modularnom objektu učenici postižu iznimne rezultate u svom radu tako da se škola može pohvaliti i s 2 državna prvaka za električne instalacije

„Za svako dijete se valja boriti, za svako dijete smo se spremni boriti i zadovoljni smo što je tako. Vjerujemo da će nam iduća školska godina donijeti još veću zainteresiranost za naše smjerove i za našu školu. Uspješni smo bili u najtežim vremenima i u najtežim trenucima i jednako tako hrabro nastavljamo i dalje.  Ne bi bilo ni montažne škole niti cjelovite obnove bez podrške Sisačko-moslavačke županije kao našeg osnivača, bez Grada Gline koji također podržava sve naše aktivnosti. Mislim da je to zajedništvo nužno u našoj županiji, na našem prostoru koji je oštećen u potresu jer bez tog zajedništva ne može se ići dalje. Od srca hvala svima na velikoj podršci i idemo punim jedrima i puni optimizma dalje“, naglasila je ravnateljica Marija Margušić Novosel.

Općenito, na području cijele Županije bilježi se porast broja upisanih učenika tako da je u srednje škole upisano  ukupno 1151 učenik u odnosu na prošlu godinu kad ih je upisano 1064.

Ako se uzmu u obzir sve srednje škole na području grada Siska, bilježi se povećanje za 44 upisana učenika.

Na području grada Petrinje, SŠ Petrinja, bilježi porast broja upisanih učenika i to za 22 učenika.

U osnovnim školama 2,7 % učenika je manje, a pozitivan pomak vidi se u povećanom broju upisane vrtićke djece, primjerice u Petrinji 60 djece više upisano.

Sisačko-moslavačka županija provodi obnovu i Srednje škole Glina

Radovi na cjelovitoj obnovi škole u punom su jeku. Trenutno se izvode radovi demontaže unutarnje stolarije, skidanje podnih i stropnih konstrukcija i skidanje žbuke sa zidova. Vrijednost radova je nešto više od 18,3 milijuna kuna i njihov završetak očekuje se u travnju iduće godine.

„Dolazak u Glinu u prigodi početka nove školske godine i pozdrav učenicima iskoristili smo također za obilazak radova na cjelovitoj obnovi objekta Srednja škola Glina. Radovi napreduju dobrom dinamikom. Nakon pripremnih radova slijedi obnova konstrukcijskih elemenata, učvršćivanje temelja, zamjena krova, zamjena vanjske i unutarnje stolarije i svih drugih dijelova. Ovo nisu jedini radovi koje Sisačko-moslavačka županija provodi na području Gline. U tijeku je obnova Doma zdravlja Petrinja, ispostava Glina. U tijeku je i obnova Doma za starije osobe Glina. Ranije smo sanirali ceste na području Gline u Novom Selu Glinskom, u Majskim Poljanama gdje smo sanirali i most, te klizišta u Hađeru. Isto tako smo ranije osigurali  zamjenski objekt i za Zavod za hitnu medicinu i za ambulante Doma zdravlja Petrinja, ispostava Glina. Za naše najmlađe, za djecu, osigurali smo klizalište prošlu zimu. Ovo ljeto smo ih vodili na besplatno ljetovanje u Split. Sisačko-moslavačka je prisutna ovdje u Glini i nastavit ćemo i dalje s aktivnostima u cilju poboljšanja kvalitete života svih stanovnika grada Gline jer ona to zaslužuje.

Sisačko-moslavačka županija podržava naše učenike i stipendijama. Isto tako osigurat ćemo sve što je potrebno našim učenicima kako bi olakšali njihovo obrazovanje“, naglasio je župan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd