• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića mi predsjednika Vlade Republike Hrvatske, kod spomen-obilježja u Kotar šumi, na području Grada Petrinje, sudjelovao u obilježavanju godišnjice pogibije brigadira Stjepana Grgca, zapovjednika 57. brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“.

Stjepan Grgac, junak Domovinskog rata, koji nam je ostavio Domovinu u naslijeđe

Župan Ivan Celjak je u četvrtak, 4. kolovoza 2022. godine, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića mi predsjednika Vlade Republike Hrvatske, kod spomen-obilježja u Kotar šumi, na području Grada Petrinje, sudjelovao u obilježavanju godišnjice pogibije brigadira Stjepana Grgca, zapovjednika 57. brigade Hrvatske vojske „Marijan Celjak“. Uz njega je u ovom odavanju počasti bio i izaslanik potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, general-pukovnik Dragutin Repinc. Izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije činili su predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić i zamjenik župana Mihael Jurić. Organizator obilježavanja godišnjice svoga zapovjednika, kojoj su nazočili i članovi njegove obitelji, bila je Udruga ratnih veterana 57. samostalnog bataljuna "Marijan Celjak".
„Na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, na Dan hrvatskih branitelja, prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su izgubili živote za našu slobodu, za samostalnost, za neovisnost. Danas se posebno prisjećamo Stjepana Grgca. Stjepan Grgac je bio uvijek prvi. Bio je prvi kad je trebalo ustrojavati prvu dragovoljačku postrojbu ustrojenu u Republici Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata, 57. samostalni bataljun „Marijan Celjak“. Bio je prvi kad je trebalo voditi svoje vojnike u veličanstvenu Vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“. Nažalost, Stjepan Grgac izgubio je život u „Oluji“, Hrvatska je ostala bez velikog čovjeka i Stjepan Grgac će biti uvijek upamćen kao jedan od najvećih junaka iz Domovinskog rata, koji nam je u naslijeđe ostavio našu Domovinu,“ rekao je župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd