• 044 500 330

Vijesti

U Centru kreativnih industrija u Sisku održana je u utorak, 12. srpnja 2022. godine, poslovna konferencija „Od ideje do uspjeha uz CROWN“.

Poslovna konferencija „Od ideje do uspjeha uz CROWN“

U Centru kreativnih industrija u Sisku održana je u utorak, 12. srpnja 2022. godine, poslovna konferencija „Od ideje do uspjeha uz CROWN“.
Nositelj ovog projekta prekogranične suradnje je županijska Razvojna agencija SI-MO-RA, a partneri Inovaciono Preduzetnicki Centar Tehnopolis (Nikšić-Crna Gora) i Zaklada za Inovacijski i Tehnološki Razvitak (Mostar-Bosna i Hercegovina).
Projektne aktivnosti usmjerene su ka jačanju poduzetničkih potencijala mladih ljudi kako bi se potaknulo zapošljavanje, te stvaranju inovativnih startup poduzeća, kao i poticajne radne okoline, a sve u cilju povećanja konkurentnosti i razvoja poslovnog okruženja Hrvatske, BIH i Crne Gore.
Kao rezultate ovog projekta valja istaknuti činjenicu da je stvoren edukativni model za jačanje poduzetničkih kapaciteta ciljane skupine, pokrenuto minimalno 9 novih start-up poduzeća u zemljama partnerima, izrađeno 9 crowdfunding kampanja i postavljeno na crowdfunding platformu, formirani poduzetnički odjeli za potporu poduzetnicima i stvorena prekogranična potporna mreže za poduzetnike
Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, koja je otvorila konferenciju bila je impresionirana dobrim rezultatima s kojima je upoznata: „Vidimo vrijedne rezultate ovog projekta, jednu veliku agilnost od strane Sisačko-moslavačke županije i njihove razvojne agencije. Idu u smjeru jačanja i konkurentnosti poduzetništva, ali i jačanja pozitivnog poslovnog okruženja. Sve je to u smjeru krajnjeg cilja, tranzicije Sisačko-moslavačke županije, promjeni same strukture gospodarstva, da bi se ovdje, upravo bazirano na novim tehnologijama, na kreativnim industrijama i na inovacijama i dalje otvarala nova radna mjesta i gospodarstvo jačalo i snažnije razvijalo.
Sredstva koja su na raspolaganju iz fondova EU, posebno novog višegodišnjeg financijskog okvira, vjerujem da će im u tim naporima značajno pomoći i biti odskočna daska, kako bi ova županija, koju već sada možemo prepoznati kao inkubator za kreativnost i inovacije u RH, pokazala da značajnije mogu promijeniti smjer svoje budućnosti i razvoja.“
I župan Ivan Celjak je bio zadovoljan realizacijom i rezultatima projekta CROWN: „Zadovoljstvo mi je da smo danas u društvu ministrice Tramišak čuli detalje o gotovo realiziranom projektu, koji je provodila Razvojna agencija SMŽ u suradnji s našim dragim partnerima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. I ovaj projekt je pokazao da zaista imamo sjajne mlade poduzetnike, da njihova kreativnost nema granica. Projekt je pokazao da moramo dodatno stvarati uvjete za razvoj malog i srednjeg poduzetništva i u tom cilju je SMŽ osigurala beskamatne kredite za male, srednje i mikro poduzetnike, za poljoprivrednike i OPG-ovce. Isto tako uz naš županijski projekt koji provodimo u Novskoj, a tiče se razvoja gaming industrije, imamo velika očekivanja od Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Sisak s područja elektrotehnike i računalstva. Na taj projekt planiramo vezati i poduzetnički centar, koji planiramo osnovati ovdje u Sisku i na taj način dati dodatni poticaj razvoju poduzetništva u Sisačko-moslavačkoj županiji.“
Župan je zaključio čestitkom svima koji su sudjelovali u ovom sjajnom projektu, a posebice našim mladim poduzetnicima.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd