• 044 500 330

Vijesti

Predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić je u nedjelju, 3. srpnja 2022. godine, u Osekovu, naselju na području grada Popovača, nazočio početku rada posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo za posjetitelje.

Početak rada Posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo za posjetitelje

Predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić je u nedjelju, 3. srpnja 2022. godine, u Osekovu, naselju na području grada Popovača, nazočio početku rada Posjetiteljskog centra Crna roda Osekovo za posjetitelje.

Posjetiteljski centar Crna roda smješten je u selu Osekovo na ulazu u retenciju Lonjskog polja. U njemu se nalaze multimedijalna dvorana za 50 osoba, galerijski prostor, interpretacijski sadržaji, suvenirnica i sanitarni čvor, a na vanjskom prostoru nalaze se edukativni sadržaji, parkiralište kao i prostor za odmor. Osim suvenira, posjetitelji u suvenirnici mogu kupiti turističku kartu, publikacije i različite tiskovine o Parku, stručnu literaturu, digitalne zapise, razglednice, majice i sl. Ovdje se može iznajmiti obični bicikl, električni bicikli i kanu te dogovoriti vožnja solarnim čamcima ili brodom po rijeci Savi. Iz prijamnog centra kreće staza prema rijeci Lonji uz koju postoji vidikovac i odmorište.

Gradnja Posjetiteljskog centra Crna roda financirana je u sklopu projekta “Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra “Crna roda” Osekovo” iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Partneri na projektu su Sisačko-moslavačka županija i Grad Popovača, a ukupna vrijednost projekta je 20.315.914,88 kn, od čega bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 12.826.999,00 kn.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd