Službena mrežna stranica Sisačko-moslavačke županije

  • 044 500 000

Vijesti

Zamjenik župana Mihael Jurić u četvrtak, 30. lipnja 2022. godine nazočio je svečanosti ispraćaja maturanata u Tehničkoj školi Kutina.

Ispraćaj maturanata u Tehničkoj školi Kutina

Zamjenik župana Mihael Jurić u četvrtak, 30. lipnja 2022. godine nazočio je svečanosti ispraćaja maturanata u Tehničkoj školi Kutina.

U školskoj godini 2021./2022. Tehničku školu Kutina završilo je 65 učenika u smjerovima industrijski mehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater, strojarski računalni tehničar, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom i tehničar za računalstvo. Budući da je interes učenika za pohađanje Tehničke škole Kutina velik, u školskoj godini 2022./2023. broj upisnih mjesta povećat će se na 112 učenika.Ovom prigodom zamjenik župana Mihael Jurić obišao je i novouređenu radionu u kojoj je smješten CNC stroj za koji je sredstva Tehničkoj školi Kutina osigurala Sisačko-moslavačka županija.

CNC stroj ukupne vrijednosti 248.125,00 kn s PDV-om nabavljen je iz SAD-a, a radi se o izrazito kvalitetnom stroju koji služi kao sredstvo u nastavi za nastavni predmet CNC operater. S obzirom na potražnju CNC operatera na tržištu rada Tehnička škola Kutina naredne školske godine namjerava ga uvesti i kao novi smjer obrazovanja za što je već od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražila odobrenje. Usporedno s nabavkom stroja Sisačko-moslavačka županija je Tehničkoj školi Kutina odobrila i dodatna sredstva za kompletno uređenje prostorije za novonabavljeni stroj, kao i sredstva za nabavku dodatne potrebne opreme koja je potrebna za rad stroja (kompresor, dodatni setovi alata za stroj i dr.).

Nabava CNC stroja i uređenje radione samo je nastavak ulaganja u Tehničku školu Kutina. Prije toga Sisačko-moslavačka županija financirala je rekonstrukciju kotlovnice sa zamjenom kotlova za grijanje čija je ukupna vrijednost radova bila 592.587,50 kn s PDV-om te obnovu igrališta Tehničke škole Kutina u sklopu kojega je izvršena rekonstrukcija atletske staze, rukometnog igrališta, dva košarkaška igrališta te izrada zaštitne ograde s gromobranskom instalacijom u vrijednosti od 1.292.403,56 kn s PDV-om.

,

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-000

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

zpd
 

facebook1