• 044 500 330

Vijesti

Obilježena 31. obljetnica izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na prvu crtu obrane Siska i Banovine na bojišnicu u Komarevo

Obilježena 31. obljetnica izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na prvu crtu obrane Siska i Banovine na bojišnicu u Komarevo

Zamjenik župana Mihael Jurić je u nedjelju, 26. lipnja 2022. godine, u Komarevu, naselju na sisačkom području, nazočio obilježavanju 31. obljetnice izlaska prvih hrvatskih dragovoljaca na prvu crtu obrane Siska i Banovine na bojišnicu u Komarevo.
Kod Spomen-obilježja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja ispred crkve Svete Katarine položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića bio je ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, a izaslanik potpredsjednika Vlade, ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć.
Sveta molitva za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu održana je u bogoslužnom prostoru pored crkve Svete Katarine.
Župan Ivan Celjak se obilježbi pridružio u dijelu okupljanja i druženja hrvatskih branitelja u društvenom domu u Komarevu. U svom je obraćanju naglasio povijesnu ulogu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata: "Vama, hrvatskim braniteljima, koji ste se odazvali pozivu Domovine i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na obranu tek stvorene Republike Hrvatske, koji ste ostvarili san hrvatskog naroda, dugujemo zahvalnost za slobodu u kojoj danas živimo. Hvala Vam za Domovinu!"

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd