• 044 500 330

Vijesti

Dan Dubrovačko-neretvanske županije

Župan Ivan Celjak prisustvovao je u srijedu 11. svibnja 2022. godine, svečanoj sjednici u povodu Dana Dubrovačko-neretvanske županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića.

"Naše dvije županije vežu brojne poveznice, ona temeljna poveznica je Domovinski rat i stradanje u Domovinskom ratu. Naši hrvatski branitelji su branili i Dubrovnik i Sisak, obranili su Lijepu našu, osigurali su nam neovisnost, slobodu i demokraciju i zato su hrvatski branitelji najveći junaci u hrvatskoj povijesti. Među njima je i jedan Siščanin koji je ovdje na dubrovačkom području zajedno s vama, domaćim hrvatskim braniteljima branio Dubrovnik i stvarao našu Domovinu, general Janko Bobetko.
Nažalost, naše dvije županije povezuju potresi. Dubrovačko područje pretrpjelo je brojne potrese tijekom povijesti, a nažalost i Sisačko-moslavačka županija u posljednjih godinu i pol dana pretrpjela je mnoge potrese, a osobito su snažno bili oni 28. i 29.12.2020. godine koji su izazvali štete velikih razmjera. Na žalost potres 29.12. je bio i tragičan jer su moji sugrađani izgubili živote. Međutim, mi nismo odustali, nismo se predali i zajedno s vama dragi prijatelji s područja Dubrovačko-neretvanski županije, s dragim prijateljima iz područja svih županija u našoj Domovini, a načelu s Vladom Republike Hrvatske i premijerom Andrejom Plenkovićem krenuli smo u razvoj.
Upravo su naše dvije županije dobar primjer gdje se jasno vidi potpora Vlade Republike Hrvatske.
Ovdje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji provodi se milenijski projekt - Pelješki most o kojem se govori diljem Hrvatske i svi željno iščekujemo povezivanje hrvatskog tla koje će biti realizirano u mandatu ove Vlade. Gotovo jednako važan projekt za Sisačko-moslavačku županiju je dovršetak autoceste do Siska. Radovi su započeli, očekujemo završetak također u mandatu Vlade i to kroz dvije godine.
Takva politika ulaganja u važne projekte provodi se u svim županijama u našoj Domovini: na području obrazovanja i na području kulture i na području prometne infrastrukture i u znanosti i u zdravstvu.
Kada odem izvan naše Domovine i kada razgovaramo sa strancima o našoj domovini, stranci na Hrvatsku gledaju kroz Dubrovnik. I kada stranci pričaju o Dubrovniku, kada pričaju o svom doživljaju Dubrovnika, oni kroz Dubrovnik doživljavaju našu Domovinu i tada smo ponosni na Dubrovnik, ponosni smo što smo Hrvati, a Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju čine ljudi
." - istaknuo je župan Celjak uz čestitku svima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i čestitao je blagdan nebeskog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića.

 Uz domaćina dubrovačko-neretvanskog župana Nikolu Dobroslavića, sjednici su nazočili premijer Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, izaslanik predsjednika Sabora saborski zastupnik Branko Bačić, zamjenik župana dubrovačko-neretvanskog Joško Cebalo, državni tajnik za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Frano Matušić, predsjednica Županijske skupštine Terezina Orlić, gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, izaslanik dubrovačkog biskupa generalni vikar don Ivica Pervan, gradonačelnici i načelnici gradova i općina u županiji.

Osim prisustvovanja sjednici Županijske skupštine, župan Celjak održao je radni sastanak s županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem.

Izvor fotografija: Županija Dubrovačko-neretvanska

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd