• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u petak 18. veljače 2022. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nazočio potpisivanju Ugovora za izgradnju dionice autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak. 

Potpisan ugovor za završetak autoceste Zagreb - Sisak

Župan Ivan Celjak je u petak 18. veljače 2022. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nazočio potpisivanju Ugovora za izgradnju dionice autoceste A11 od Lekenika do čvora Sisak. 

Potpisivanju Ugovora je nazočio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat. 

Usudim se reći da je ovo povijesni dan za Sisačko-moslavačku županiju, za Sisak, Petrinju i Glinu. Realizaciju projekta dovršetka autoceste do Siska čekamo godinama i napokon u Vladi Andreja Plenkovića ovaj projekt se ostvaruje. Ovo je za sve nas kao ostvarenje sna. Realizacijom ovog projekta očekujemo investicije na području Siska, Petrinje, Gline jer ćemo se kvalitetnije prometno povezati sa Zagrebom. Bit ćemo na dvadesetak minuta od Zagreba a kada uzmemo u obzir da smo osigurali beskamatne kredite za mikro, za male i srednje poduzetnike, za poljoprivrednike za OPG-ove, očekujemo i investicije iz Zagreba da se presele na područje Siska, Petrinje, Gline i cijele Banovine.”, izjavio je župan Ivan Celjak.

Ugovor o gradnji dionice autoceste od Lekenika do čvora Sisak je prvi takav ugovor koji se financira iz sredstava Hrvatskih autocesta. U tijeku je i izrada dopune projekta za novi čvor u Žažini čime će se spojiti Petrinja i Glina. Investicija u vrijednosti 65 milijuna kuna za 1. i 2. fazu etapne izgradnje spojene ceste za novi ulaz u grad Sisak je u tijeku, gdje su radovi na novom Odranskom mostu u punom jeku.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd