• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je, zajedno sa svojim zamjenikom Mihaelom Jurićem, u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, u Baćinu, naselju na području Općine Hrvatska Dubica, sudjelovao u sjećanju na dan stradanja civila ovog mjesta.

Komemoracija u Baćinu

Župan Ivan Celjak je, zajedno sa svojim zamjenikom Mihaelom Jurićem, u četvrtak, 21. listopada 2021. godine, u Baćinu, naselju na području Općine Hrvatska Dubica, sudjelovao u sjećanju na dan stradanja civila ovog mjesta. Ove je godine obilježena 30. obljetnica stradanja 56 civila, u najvećem broju žena i staraca, čija su tijela ekshumirana u proljeće 1997. godine iz masovne grobnice u Baćinu, druge po broju žrtava masovne grobnice u Republici Hrvatskoj.
Ovoj je komemoraciji nazočio Predsjednik RH Zoran Milanović, izaslanica predsjednika Sabora bila je Marijana Petir, izaslanik predsjednika Vlade Špiro Janović, a ministra obrane general-pukovnik Drago Matanović.
Kod spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice u Baćinu položeni su vijenci, zapaljene svijeće i odana počast stradalim civilima. Molitvu je predvodio preč. Željko Jurković.
Nakon odavanja počasti i obraćanja uzvanika i domaćina uslijedio je obilazak Spomen-sobe Domovinskog rata – Memorijalnog prostora u Baćinu.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd