• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 20. listopada 2021. godine, u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISAK u Sisku nazočio 3. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska na temu potresa i obnove.

3. sjednica Gradskog vijeća Grada Siska

Župan Ivan Celjak je u srijedu, 20. listopada 2021. godine, u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISAK u Sisku nazočio 3. tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska na temu potresa i obnove. Sjednici su nazočili i Spomenka Đurić, državna tajnica pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu pri Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Ivica Poljičak, državni tajnik pri Ministarstvu kulture i medija, Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Katica Prpić, ravnateljica Uprave za graditeljstvo i procjene vrijednosti nekretnina u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Damir Pilček, načelnik područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, svi koji su uključeni u proces obnove, a na raspolaganju su gradskim službama u Sisku za sva pitanja i pomoć koja im je potrebna.

Grad Sisak se obnavlja uz potporu države i europskih sredstava, a Sisačko-moslavačka županija aktivno je uključena u proces obnove oštećenih objekata zdravstvenih i obrazovnih institucija, kojima je osnivač, na području grada Siska. Župan Ivan Celjak izvijestio je sve prisutne i javnost o poduzetim radnjama vezanim uz hitan smještaj učenika Gimnazije Sisak i Ekonomske škole Sisak u zamjenske prostore, pri čemu su županijski uredi prepušteni i preuređeni za neometano održavanje nastave.

Iznimno su velike materijalne štete na objektima u sisačkoj bolnici, tri objekta će ići u potpunu obnovu za što je predviđen trošak od 77,8 milijuna kuna, dok će se zgrada uprave rušiti. Oštećenja su i na objektu na Jodnom lječilištu, no u tijeku su radovi obnove, a Dom zdravlja Sisak ide u konstrukcijska sanaciju koja je procijenjena na 16,4 milijuna kuna.

Županijska uprava dobila je na korištenje od države prostor u bivšoj Komandi (ulici Ivana Kukuljevića Sakcinskog 26), no odluka župana Celjaka je da se cjelokupno prizemlje uredi za potrebe ambulanti koje su smještene u kontejnerima ispred Doma zdravlja Sisak. Župan Celjak, najavio je sutrašnji dolazak ministra mora prometa i infrastrukture Olega Butkovića u povodu otvorenja radova na Odranskom mostu i još jednom istaknuo važnost završetka autoceste od Siska do Lekenika koja će zasigurno gospodarski pomoći revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd