• 044 500 330

Vijesti

Župan Ivo Žinić je, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u srijedu, 16. rujna 2020. godine, u Petrinji nazočio središnjoj manifestaciji Dana sjećanja.

Središnja manifestacija petrinjskih Dana sjećanja

Župan Ivo Žinić je, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u srijedu, 16. rujna 2020. godine, u Petrinji nazočio središnjoj manifestaciji Dana sjećanja. Izaslanik Predsjednika RH u ovoj je prigodi bio general Marijan Mareković.
Sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata grada Petrinje održana je u župnoj crkvi Svetog Lovre. Kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima
položeni su vijenci i zapaljene svijeće,što je pratilo čitanje imena svih 598 hrvatskih branitelja i civilnih žrtava iz Domovinskog rata stradalih na području grada Petrinje i okolice. Župan je razgledao i prigodnu izložbu ratnih fotografija sisačkog fotografa Borisa Savića, koja je u ovoj prigodi bila postavljena na otvorenom, uz spomenik.

Ovdje možete poslušati izjavu, koju je u ovoj prigodi novinarima dao župan Ivo Žinić:

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd