Vijesti

POČINJU DANI JAZZA DAMIRA KUKURUZOVIĆA

Pred nama su Dani jazza Damira Kukuruzovića (19. Siscia Open Jazz & Blues Festival) koji će se odvijati u vremenu od 3. do 13. srpnja u atriju Gradskog muzeja u Sisku. Svi koncerti počinju u 21 sat.

Dani jazza Damira Kukuruzovića, odnosno Siscia Open Jazz & Blues Festival, kako ga je prije točno 19 godina nazvao njegov utemeljitelj Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja i nagrada, među kojima je i posthumno dodijeljena nagrada Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, odavna se nalazi na glazbenoj karti Europe i svijeta.

Nastavljajući u duhu svoga osnivača Jazz festival i ove godine, u vremenu od 3. do 13. srpnja, dovodi respektabilna imena glazbene scene otvarajući ga s Darkom Rundekom vrhunskim glazbenikom koji na iznimno inovativan način spaja različite glazbene stilove i kulture oduševljavajući svoje slušatelje. Rundek će u Sisku, u intimnom okruženju atrija Gradskog muzeja, gdje se festival od vremena potresa odvija, nastupiti uz pratnju Ane Kovačić na saksofonu i ukulelama. S obzirom na dosadašnje iskustvo, prekrasan prostor Gradskog muzeja, ispunjen zelenilom i pretvoren u jazz pozornicu u kojoj su u tjedan dana festivalskog trajanja jednako uživali i glazbenici i publika koja je potegnula iz svih krajeva Hrvatske, pa i susjednih država, pokazao se tako punim pogotkom. Uslijedit će večer hrvatske i francuske šansone u jazz maniri uz  Ivana Colarića & Ante Reljić trio te Allo allo quartette feat.Sonia, Hojsak & Novosel i Vedran Ružić trio, AL SiTAR trio, Borna Šercar's Jazziana Croatica, Marijan Gruber trio, dok će na završnici, uz Damirov Django Group, nastupiti vrhunski njemački jazz gitarist, kompozitor i aranžer, Josef Wawau Adler.  Iako duboko ukorijenjen u Jazz Manouche stilu, Adler je savršen interpretator i ostalih stilova modernog jazza. U svojoj iznimnoj 40-godišnjoj karijeri odsvirao je mnoštvo koncerata u Njemačkoj, Europi, Kanadi i SAD-u na ponajvećim jazz festivalima, a nakon suradnje na Kukuruzovićevom albumu My Django Family, neke od tih svjetskih pozornica podijelio je upravom njim i Damirovim Django Groupom.

Festival se i ove godine odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Sisačko-moslavačke županije, Turističke zajednice SMŽ i ostalih sponzora.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd