• 044 500 330

Vijesti

 U organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Srednje škole Viktorovac Sisak održan je peti Palačinka kup, natjecanje učenika u pripravljanju palačinki.

PALAČINKA KUP SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE – PETI PUT U SISKU

U organizaciji Sisačko-moslavačke županije i Srednje škole Viktorovac Sisak održan je peti Palačinka kup, natjecanje učenika u pripravljanju palačinki.
Župan Ivan Celjak otvorio je natjecanje koje je, kako je rekao, još jedna prigoda za promicanje potencijala Sisačko-moslavačke županije.
„Palačinka kup je prigoda da naše srednje škole, koje sudjeluju u natjecateljskom dijelu dodatno promoviraju svoje programe, kao što su ih promovirali i na Festivalu srednjih škola. Međutim, ovo je prigoda i za posjetitelje izvan naše županije da upoznaju Sisak i Sisačko-moslavačku županiju, što znači da Palačinka kup doprinosi proširenju turističke ponude, obzirom da imamo čak pet škola koje su došle izvan naše županije. Na Palačinka kupu sudjeluje ukupno sedam škola u natjecateljskom dijelu, imamo i dvije osnovne škole, čiji učenici također pripremaju palačinke. Ovo je također prigoda da učenice i učenici pokažu svoje sposobnosti, vještine i znanje u središtu Siska pred svojim prijateljima, drugim učenicima, profesorima, posjetiteljima što je iznimno važno za sigurnost učenika u dijelu obrazovanja za koji se pripremaju. Vrlo smo zadovoljni ovakvim manifestacijama, posebno zato što one privlače naše sugrađane svih životnih dobi. Svi vole palačinke, svi ih žele kušati i siguran sam da ćemo uživati u današnjem danu,“ zaključio je župan Celjak.
Srednja škola Viktorovac Sisak, zajedno sa Sisačko-moslavačkom županijom, organizira ovu manifestaciju koja svake godine uključuje sve više škola.

PROMOCIJA UGOSTITELJSKIH ZANIMANJA

„Peti put mi kao škola organiziramo ovaj festival. Sad je već postao natjecateljski, ali i tradicionalan. Ovdje su, osim naše škole, i druge škole koje će promovirati ugostiteljska zanimanja. Ove godine palačinke se pripremaju na dva načina, pečemo tradicionalne palačinke i bezglutenske, a konobari će raditi barske mješavine. Naši medicinari će provjeriti koliko su te palačinke utjecale na zadovoljstvo, jer kažu da stres povećava šećer, a mi ćemo ovako, uz dobre palačinke i dobru atmosferu, stvoriti jednu ugodu kod ljudi pa mislimo da će i nalazi provjere šećera u krvi biti dobri,“ rekla je ravnateljica Srednje škole Viktorovac Sisak Koraljka Porić.
Za posjetitelje i ljubitelje klasičnog deserta i ove je godine podijeljeno više od 1000 palačinki koje su im na kušanje ponudili učenici Srednje škole Viktorovac Sisak.
Najuspješniji sudionici Petog palačinka kupa su učenici Obrtničko-tehničke škole Slavonski Brod u kategoriji izgleda i okusa dok je Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac pobijedila u kategoriji količine ispečenih palačinki.
U pripravi barskih mješavina u kategoriji izgleda i okusa pobijedila je Nikolina Mandir iz Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb te Lirijana Jakšić iz Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac u kategoriji stručni rad barske mješavine.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd