• 044 500 330

Vijesti

POTPISAN UGOVOR ZA SANACIJU ULICE GROMOVA U PETRINJI

Zamjenik župana Mihael Jurić nazočio je u Petrinji svečanom potpisivanju Ugovora o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste ŽC3200. Riječ je o Ulici Gromova u Petrinji, jednoj od žila kucavica grada koju Petrinjci nazivaju gradskom zaobilaznicom.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije Stipo Šapina i direktor Privrede Petrinja Željko Softić.

Zamjenik Jurić istaknuo je kako je ovo nastavak dobre suradnje Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje te gradskog poduzeća Privreda u cilju podizanja standarda života građana Petrinje. 

Kao Petrinjac, svakodnevno prometujem Ulicom Gromova i mogu reći da je jedna od lošijih ulica trenutno u gradu Petrinji. Moje zadovoljstvo je time veće što ćemo, prema najavi ravnatelja Šapine, već ove godine imati rekonstruiranu Ulicu Gromova. Sanirali smo Ulicu Otona Kučere, u duljini 1,7 km koja je postala jedna od najljepših ulica u gradu, a siguran sam da ćemo na toj razini imati i Ulicu Gromova“, izjavio je zamjenik Jurić.

U razdoblju od 2021. do 2023. godine na području grada Petrinje Županijska uprava za ceste SMŽ sanirala je 80,68 kilometara cesta, 2 mosta i 1 klizište u ukupnoj vrijednosti od oko 8,8 milijuna EUR, od čega je gotovo 8 milijuna EUR osigurano iz Fonda solidarnosti EU.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes rekla je kako se radi o dionici koju koriste ne samo građani Petrinje, već je u velikom dijelu ona tranzitna prometnica i zaista je krajnja nužda da se ona sanira. Nakon potpisa ugovora, Grad Petrinja kreće u postupak javne nabave i pristupit će se realizaciji ovog vrlo važnog projekta., a završetak se očekuje do kraja ove godine.

Rekonstrukciju ove važne prometnice u duljini 2,9 kilometra zajednički financiraju Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste SMŽ i Privreda Petrinja. Procijenjena vrijednost radova je 2.594.571,25 EUR s PDV-om. Dio troškova realizira se kroz projekt Aglomeracije čiji je investitor Privreda Petrinja u iznosu 1.000.725,00 EUR s PDV-om, a preostali dio troškova u iznosu 1.593.846,25 EUR s PDV-om u jednakim omjerima osigurali su Županijska uprava za ceste SMŽ i Grad Petrinja.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd