• 044 500 330

Vijesti

Bojana Gregorić Vejzović donirala klavir OŠ Mate Lovraka Petrinja

Zamjenik župana Mihael Jurić nazočio je u OŠ Mate Lovraka Petrinja prigodnom programu održanom u povodu donacije klavira kojeg je ovoj školi poklonila naša poznata glumica Bojana Gregorić Vejzović.

"Zahvaljujemo se našoj glumici Bojani koja je donirala svoje obiteljsko bogatstvo OŠ Mate Lovraka. Grad Petrinja je grad kulture i siguran sam da će učenici rado svirati na ovome klaviru te tako oplemenjivati sebe. Danas je na Muzičkoj akademiji Zagreb šest Petrinjaca i siguran sam da će na ovome klaviru zasvirati neki budući pijanist koji će ostvariti značajne uspjehe, ne samo na području županije, nego i šire", izjavio je zamjenik Jurić.

Tijekom prigodnog programa učenici su izveli nekoliko skladbi uz klavirsku pratnju učiteljice Pine Žilić.

"Klavir je bio više od 80 godina kod nas i jako sam sretna što je ponovno zazvučao u svom najboljem izdanju i mislim da nikada nije ovako dobro zvučao. Bila je dobra ideja ponuditi klavir onima kojima treba. Ljepše je da iz njega odzvanja glazba nego da bude tek ukras u bilo kojem domu. Ono što je možda najvažnije reći djeci, da su prvi koraci uvijek teški, ali glazba je ono što spaja, dijeli veselje i oplemenjuje ljude. Veselim se i drago mi je da je došao u prave ruke", izjavila je Bojana Gregorić Vejzović.

Sa suprugom Enesom Vejzovićem, također glumcem, Bojana Gregorić Vejzović održala je i predavanje na kojemu je učenicima odgovarala na pitanja o glumačkom pozivu.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd