• 044 500 330

Vijesti

ODRŽAN TRADICIONALNI PRIJEM ZA VATROGASCE U POVODU BLAGDANA SVETOG FLORIJANA

U povodu blagdana svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, župan Ivan Celjak sa suradnicima, u prostoru Kulturno-povijesnog centra SMŽ, održao je prijem za članove Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

Čestitam vam blagdan sv. Florijana, vašeg nebeskog zaštitnika. Hvala vam na svemu što radite za nas, što vašim djelovanjem čuvate naše živote i imovinu, što je vaša primarna djelatnost. Često zanemarimo i ostale aktivnosti u kojima sudjelujete, aktivnosti kojih ste nositelji, a koje ne spadaju u vašu primarnu ni sekundarnu djelatnost. Vi ste uvijek tu i kada vas god trebamo i pozovemo, uvijek pomažete i nikad ne kažete - nemamo vremena, ne možemo -  i na tome vam zaista hvala od srca. Vi ste zaista najsvestranija sastavnica operativnih snaga Sisačko-moslavačke županije“, rekao je župan Celjak.

Vatrogasna zajednica SMŽ, kao krovna vatrogasna organizacija u županiji, osnovana je 1993. godine u Sisku i čine je 13 vatrogasnih zajednica općina i gradova (VZ gradova Kutine, Siska, Popovače, Novske, Petrinje, Gline, VZ općina Martinska Ves, Sunja, Velika Ludina, Jasenovac, Lekenik, Lipovljani) od čega je 1 zajednica područja (VZP Hrvatska Kostajnica) i 5 samostalnih DVD-a (Topusko, Gvozd, Hrvatska Dubica, Majur, Donji Kukuruzari).

„Imamo ukupno 14.121 člana u Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije kojih je 2037 operativnih članova s liječničkim pregledima. U 4 javne vatrogasne postrojbe imamo 235 profesionalnih vatrogasaca i 8 profesionalnih vatrogasaca u DVD-ima. Taj broj zadovoljava potrebe vatrogastva na našem području“, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice SMŽ Mijo Brlečić.

NOVI PROSTOR ZA VATROGASNU ZAJEDNICU SMŽ

Sisačko-moslavačka županija obnavlja zgradu bivše komande u Sisku u kojoj će, uz ostale institucije, biti osiguran novi prostor za županijsku Vatrogasnu zajednicu.

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.          

JAVNI POZIV ZA OBNOVU VATROGASNIH OBJEKATA

U tijeku je javni poziv u vrijednosti 12,3 milijuna eura što bi trebalo biti dostatno prema procjenama za obnovu svih objekata koje koriste javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva. Ranije smo nabavili opremu u vrijednosti od 3,3 milijuna eura. U županijskom proračunu smo 2021. godine imali nešto manje od 100.000,00 eura za županijsku Vatrogasnu zajednicu, a u ovoj godini je taj iznos veći od 200.000,00 eura. Uređujemo prostor u zgradi komande u Sisku za Vatrogasnu zajednicu Sisačko-moslavačke županije i zaista su ovo povijesna ulaganja u vatrogastvo“, istaknuo je župan Celjak.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije otvoren je do 15. svibnja 2024. godine, a intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi do 100 % prihvatljivih troškova.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd