• 044 500 330

Vijesti

NOVI OBRAZOVNO-SPORTSKI CENTAR U SISKU

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije, izgradnju budućeg obrazovno-sportskog centra u Lađarskoj ulici 30 u Sisku, čemu su nazočili brojni predstavnici sisačkih športskih udruga. 

Sisačko-moslavačka županija brine o zdravstvu, socijalnoj skrbi i obrazovanju, a u Lađarskoj 30 ovdje u Sisku, u predivnoj ulici uz Kupu, radimo obrazovno-sportski centar. Objekt će koristiti Tehnička škola Sisak za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, za koju ujedno uređujemo i bivšu vojarnu u istoj ulici, stotinjak metara niže od ovog objekta. Iako će objekt koristiti Tehnička škola Sisak, cilj mu je unapređenje kvalitete sporta na području grada Siska i županije. Očekujemo da će objekte obrazovno-sportskog centra prije svega koristiti športaši koji se bave borilačkim sportovima, boks klubovi, karate klubovi, udruge lađara i lađarica, triatlonci i drugi. Ali dobrodošli su svi koji će se ovdje željeti što kvalitetnije pripremiti za svoje natjecanje. Na ovoj lokaciji imamo matičnu zgradu u kojoj će biti dijagnostika za športaše u prizemlju, na katu imamo 2 veće dvorane koje se mogu pregraditi u 4 manje dvorane s pripadajućim sanitarnim čvorovima i svlačionicama. U prizemlju se nalazi jedan krak objekta koji se nadograđuje, a u kojem će biti unutarnji bazen s otporom. S druge strane gradi se novi krak dovoljno velik za postavljanje različitih sprava za teretanu“, izjavio je župan Ivan Celjak.

Objekt će nakon izgradnje i uređenja imati i dizalo kako bi se olakšalo kretanje svim korisnicima, osobito osobama s invaliditetom.

Radovi na objektu teku planiranom dinamikom i objekt bi trebao biti stavljen u funkciju do kraja godine. Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna eura, a s obzirom da je ova zgrada teško stradala u potresu jedan dio sredstava osiguran je putem Fonda solidarnosti EU, a ostatak iz državnog, odnosno Županijskog proračuna.        

Zadovoljstvo radovima na izgradnji i uređenju novog obrazovno-sportskog centra u Lađarskoj ulici izrazila je i Kristina Devčić, članica Udruge Lađarica Sisak. 

Jako nam je drago što Županija ima viziju i sluha za nas sportaše. Lađarice i Lađari Siska vezani su za Kupu, ali i za Lađarsku ulicu u Sisku. Raduje nas što će nam ovaj kompleks moći puno toga pružiti. Iako smo prije svega veslači koji smo stalno na vodi, za kvalitetnu pripremu nužna nam je i ovakva vrsta sportskih sadržaja. Cijelu godinu pripreme imamo i u sportskim dvoranama i teretanama gdje radimo na snazi i kondiciji. A svakako će nam u tome pomoći ova teretana i sadržaj budućeg obrazovno-sportskog centra“, izjavila je Devčić. 

Ovakav kompleks olakšat će treniranje našim članovima, prije svega onim najmlađima. Omogućit će treniranje na jednom mjestu i zasigurno privući nove članove“, ističe Luka Rožić, član Športskog karate kluba Sisak. 

ZAVRŠEN PRVI UČENIČKI DOM U SISKU 

Nakon obilaska radova izgradnje obrazovno-sportskog centra, uslijedio je obilazak završenog i opremljenog Učeničkog doma u istoj ulici u Sisku. 

 Za potrebe Učeničkog doma potpuno je uređena bivša matična zgrada Strukovne škole Sisak koja se sastoji od podruma, prizemlja i kata. Dom ima 25 učeničkih soba s kupaonicama, kuhinju, blagovaonicu, knjižnicu, sobu za odgajatelja, dnevni boravak, teretanu, praonicu i kotlovnicu. Smještajni kapacitet Doma je 49 učenika koji će tamo biti smješteni već ove jeseni.

Učenički dom u Sisku je završen i čekamo uporabnu dozvolu koju treba izdati Grad Sisak. Zaista smo sretni što smo našim učenicima koji će biti smješteni u domu uspjeli osigurati sjajne uvjete. U domu ima sve što je potrebno za kvalitetan život učenika kako bi se što kvalitetnije pripremili za usvajanje znanja koja dobivaju u našim školama“, rekao je župan Celjak.

Useljenje učenika u Dom očekuje se ove jeseni, a u tijeku su i radovi na susjednoj zgradi čiji se dovršetak očekuje do rujna i u kojoj će biti dodatnih 14 soba za učenike. 

Uz Učenički dom u Sisku, Kutini i Novskoj, Sisačko-moslavačka županija radi i Učenički dom u Petrinji s ciljem pokrivanja svih dijelova županije te zadržavanja naših učenika na području županije nakon završene osnovne škole.

Učenice i učenici se mogu već sada javiti školama u kojima će u jesen pohađati nastavu, kako bi iskazali interes za upis u Učenički dom u Sisku.

Svi roditelji i učenici koji su zainteresirani, mogu računati na smještaj u Učeničkom domu u Sisku. Zaista smo sretni i zadovoljni jer ovo će puno značiti i djeci i roditeljima zato što je nedostatak organiziranog smještaja za učenike često razlog odlaska učenika u Zagreb nakon završene osnovne škole“, zaključio je župan Ivan Celjak.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd