• 044 500 330

Vijesti

OTVORENA VILA ZELENGAJ

Svečanim presijecanjem vrpce, koju je presjekao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak,  otvorena je obnovljena Vila Zelengaj u Topuskom.

Vila Zelengaj, smještena u netaknutoj prirodi, okružena zelenilom i šumom s pogledom na Topusko, građena je polovicom 20. stoljeća. U potresu je zgrada pretrpjela konstruktivna oštećenja, a njenu obnovu provela je županijska ustanova Lječilište Topusko.

Obnovljenom i uređenom zgradom Vile Zelengaj, koja zaista izgleda vrlo lijepo, dobili smo još jedan biser Topuskog. Ova je zgrada samo dio mozaika kojim želimo Topusko pozicionirati kao najpoželjniju destinaciju kontinentalnog turizma i na dobrome smo putu da to postignemo. Sisačko-moslavačka županija u Topuskom obnavlja zgradu Kinematografa koja bi uskoro trebala biti spremna za uporabu. Najznačajniji projekt koji će sigurno dodati novu vrijednost Topuskom je rekonstrukcija unutarnjih bazena i wellnessa za što smo osigurali 17 milijuna EUR. Realizacijom ovoga projekta Topusko će zasta postati središte kontinentalnog turizma“, rekao je župan Ivan Celjak.

Ukupna vrijednost obnove Vile Zelengaj iznosi 1,4 milijuna EUR, a u njoj se nalaze restoran i smještajni kapaciteti.

Uz brojne uzvanike, svečanom otvorenju Vile Zelengaj nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te izaslanik Ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

Potpredsjednik Vlade i ministar Tomo Medved čestitao je svima uključenima u obnovu Vile Zelengaj ističući kako je povijesno mjesto Topusko zaista biser kontinentalnog turizma.

Ovo je jedan od trenutaka kada svjedočimo realizaciji naših započetih projekata. Sretan sam zbog još jednog našeg ostvarenog cilja i vjerujem kako će Vila Zelengaj u budućnosti biti mjesto okupljanja i radosti“, rekao je Tomo Medved.

Zadovoljstvo završetkom obnove iskazao je i ravnatelj Lječilišta Topusko Domagoj Mosler, koji ističe kako je ovo samo dio ulaganja u Topusko.

Sretan sam i ponosan što danas otvaramo Vilu Zelengaj. Ovo je samo jedan dio ulaganja. Trenutno se u Lječilište Topusko i Top Terme ulaže 37,5 milijuna EUR, a takve investicije nismo imali ovdje još od Domovinskog rata. Svi ovi projekti ne mogu se ostvariti bez zajedničke suradnje i zato hvala potpredsjedniku Vlade na potpori i posebno hvala županu na pomoći i poticaju da radimo više i bolje“, rekao je ravnatelj Mosler.

POVIJESNO ULAGANJE U ZDRAVSTVENI TURIZAM TOPUSKOG

Realizacijom projekta „Topusko na izvoru zdravlja – lječilišni i wellness turizam na održiv način“, vrijednim 27,5 milijuna EUR, povećat će se kvaliteta i atraktivnost ove destinacije kroz obnovu hotelskog kompleksa i uvođenje novih wellness i sportsko-rekreacijskih sadržaja.

Najveći je ovo županijski projekt u području turizma koji će sasvim sigurno ostvariti cilj da Topusko postane središte kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske.

Sisačko-moslavačka županija prepoznala je važnost zdravstvenog i lječilišnog turizma koji će pozitivno utjecati na razvoj i plasman pratećih djelatnosti poput proizvodnje ekoloških proizvoda, ali i umrežavanje obiteljskih i ruralnih smještajnih kapaciteta.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd