• 044 500 330

Vijesti

Završna konferencija projekta "Vertical Farm - Great Opportunity!"

U prostoru Industrijsko-obrtničke škole Sisak, u srijedu 27. ožujka 2024. godine održana je završna konferencija projekta "Vertical Farm - Great Opportunity!".

Projekt je vrijedan 10.000 eura, a sufinancirala ga je Europska komisija preko konzorcija "EUTeeens4Green – Nove generacije mladih veleposlanika za pravednu inkluzivnu tranziciju". Industrijsko-obrtnička škola Sisak jedina je škola u Republici Hrvatskoj koja je dobila i provela takav projekt.

Vertikalna farma zatvoreni je prostor kontroliranih uvjeta temperature, izmjene zraka uz filtriranje zraka i relativne vlažnosti zraka u kojemu raste voće i povrće na vertikalnim konstrukcijama bez uporabe agrokemikalija te uz posebnu rasvjetu. Na ovaj način štedi se vodu, štiti eko sustav i ubiru se veći prinosi na maloj površini bez obzira na klimu. Temperatura i relativna vlažnost zraka kontrolirani su računalom izvan farme.

Konferenciji je nazočila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd