• 044 500 330

Vijesti

Presijecanjem vrpce sisačko-moslavački župan Ivan Celjak danas je u naselju Kratečko kod Siska svečano otvorio novouređenu ambulantu Doma zdravlja SMŽ u Kratečkom. Osobiti značaj uređenja ove ambulante je i njen ponovni početak rada. Za sve pacijente osiguran je dolazak liječnice i medicinske sestre, a pacijenti za posjet liječniku više neće morati putovati do Siska.

UREĐENA AMBULANTA U KRATEČKOM – ŽUPANIJA OSIGURALA I DOLAZAK LIJEČNIKA

Presijecanjem vrpce sisačko-moslavački župan Ivan Celjak danas je u naselju Kratečko kod Siska svečano otvorio novouređenu ambulantu Doma zdravlja SMŽ u Kratečkom. Osobiti značaj uređenja ove ambulante je i njen ponovni početak rada. Za sve pacijente osiguran je dolazak liječnice i medicinske sestre, a pacijenti za posjet liječniku više neće morati putovati do Siska.

Ambulanta, sagrađena 1985. godine, uređenjem unutarnjeg prostora i okoliša, nakon više od 30 godina, na radost svih mještana, ponovno je zasjala u novom sjaju.

Županija vratila liječnika u Donju Posavinu

Zgrada ambulante nije značajno stradala u potresu, međutim zbog neodržavanja i dotrajalosti bilo ju je potrebno urediti i obnoviti. Ovim radovima osigurali smo stanovnicima koji žive na području parka prirode Lonjsko polje i na području sisačke Donje Posavine novu zgradu ambulante, ali isto tako vratili smo u nju i liječnike. Nakon obnove i opremanja ovdje sada imamo izvrsne uvjete, modernu opremu i liječnika koji će pružati zdravstvene usluge primarne zdravstvene zaštite svim pacijentima s ovog područja“, naglasio je župan Celjak.

Ambulanta u Kratečkom obnovljena je sredstvima Sisačko-moslavačke županije, a vrijednost radova iznosila je oko 280 tisuća EUR. Sanirano je krovište, u potpunosti je uređen unutarnji prostor, od uređenja zidova, stropova, podova, zamjene i ugradnje novih instalacija, stolarije i LED rasvjete, sanacije sanitarnih čvorova te rekonstrukcije sustava grijanja. Osim unutarnjeg uređenja ambulante, uređen je i njen okoliš, a ispred same ambulante izrađena je nadstrešnica sa stolovima i klupama.

Suradnja mještana i Sisačko-moslavačke županije

Predsjednica Mjesnog odbora Kratečko Rahela Grgić s obitelji se prije pet godina doselila iz rodne Slavonije u Kratečko prepoznavši ljepotu i vrijednost ovoga kraja.

Ambulanta i povratak liječnika u Kratečko jako puno nam znači, posebno starijem dijelu stanovništva. Ovaj kraj je dugo vremena bio zapostavljen i drago mi je da sam dočekala ove promjene koje se događaju za Donju Posavinu. U suradnji mještana i župana Ivana Celjaka jako puno toga je napravljeno. Stvaramo nešto novo za našu djecu kako bi mladost koja je tu, i dalje ostala ovdje“, ističe Rahela Grgić.

 Županijski projekti u Donjoj Posavini

Sisačko-moslavačka županija provodi nekoliko značajnih projekata u Donjoj Posavini, kakvi se na tome području nisu provodili posljednjih 30 godina, a koji su usmjereni na bolju prometnu povezanost, osiguravanje zdravstvene zaštite posebno starijeg dijela stanovništva, ali i razvoj poljoprivrede i turizma. Jedan od najznačajnijih županijskih projekata na tome području je izgradnja i modernizacija prometnice u Svinjičkom koja je brže i bolje povezala Donju Posavinu s Moslavinom, ali i ostatkom županije. Nova prometnica je od izuzetne važnosti za sve stanovnike Donje Posavine, vlasnike obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji na tome području imaju svoje OPG-e, turiste koji posjećuju Park prirode Lonjsko polje, ali i ostala mjesta u Donjoj Posavini poznata po bogatoj kulturnoj baštini i svojim prirodnim ljepotama.

Županija cjelovito obnavlja i bivši župni dvor u Kratečkom te kuriju Oberhofer-Hangi u mjestu Čigoč, a sve u cilju društvene, kulturne i gospodarske revitalizacije ruralnih područja Donje Posavine. U području zdravstva, osim uređenja ambulante u Kratečkom, Sisačko-moslavačka županija provela je i projekt Županijski kutak zdravlja usmjeren na povećanje zdravstvene zaštite stanovnika koji je sada nastavljen na području Gornje Posavine.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd