• 044 500 330

Vijesti

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić je u Lovačkoj kući Lovačke udruge „Posavina“ u općini Sunja dodijelio je ugovore o bespovratnoj novčanoj potpori za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke županija. Javnom pozivu se odazvalo 29 lovoovlaštenika od ukupno 66 koliko ih djeluje na području županije. Ukupna vrijednost dodijeljene potpore je gotovo 53.000 eura.

Županija dodijelila bespovratne novčane potpore za sufinanciranje razvoja lovstva

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić je u Lovačkoj kući Lovačke udruge „Posavina“ u općini Sunja dodijelio ugovore o bespovratnoj novčanoj potpori za sufinanciranje razvoja lovstva na području Sisačko-moslavačke županije. Javnom pozivu se odazvalo 29 lovoovlaštenika od ukupno 66 koliko ih djeluje na području županije. Ukupna vrijednost dodijeljene potpore je gotovo 53.000 eura.

Sisačko-moslavačka županija je vrlo ponosna na svoje lovce i na njihov rad, posebno oko organizacije i očuvanja bogatog fonda divljački koji raste iz godinu u godinu. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim lovačkim udrugama koje su se javile na ovaj natječaj te se nadamo da će dobivena sredstva kvalitetno i dobro upotrijebiti za unaprijeđene svojih djelatnosti“, izjavio je zamjenik Jurić.

Ovim novčanim potporama se financiraju aktivnosti i projekti iz područja lovstva koji su neophodni u gospodarenju lovištima s divljači kako bi se doprinijelo razvoju i unapređenju lovstva te sprečavanju štete od divljači i na divljači u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U ime svih lovačkih udruga zahvalio se Ivo Bijelić, predsjednik Lovačke udruge „Posavina“ Sunja koji je dodao kako je ovo samo nastavak dobre suradnje koja društva imaju s Županijom.

Lov i organizirano lovstvo u županiji ima dugu tradiciju, naime, lovački savez Sisačko-moslavačke županije osnovan je koncem 1994. godine i tada je bio treća po redu članica Hrvatskog lovačkog saveza. Lovstvo u SMŽ cijeni se kao izuzetno važan čimbenik očuvanja prirodne ravnoteže i ekologije te rekreacije i lovnog turizma. S tim ciljem Županije potiče sve oblike unapređenja i razvoja lovstva putem mjera potpore i popularizacije lovstva.

Uz predsjednike lovačkih udruga dodjeli ugovora nazočio je i sunjski načelnik Grga Dragičević.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd