• 044 500 330

Vijesti

Svjetski dan srca obilježen je danas i u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ javnozdravstvenom akcijom „Koristi srce – upoznaj srce“.

Svjetski dan srca obilježen u OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak

Svjetski dan srca obilježen je u petak, 29. rujna 2023. godine i u sisačkoj Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ javnozdravstvenom akcijom „Koristi srce – upoznaj srce“. Veliki broj građana odazvao se ovoj akciji u kojoj su im medicinski djelatnici Odjela kardiologije i Odjela pojačane internističke skrbi s koronarnom jedinicom mjerili krvni tlak, šećer u krvi, tjelesnu težinu i visinu te računali BMI (indeks tjelesne mase). Neki građani zatražili su i savjet liječnika o pravilnoj prehrani i zdravijem načinu života kako bi svoje srce što duže održali zdravim. Uvođenjem malih promjena u naš životni stil – ono što jedemo i pijemo, koliko vježbamo i kako se nosimo sa stresom – možemo pomoći zdravlju srca i pobijediti kardiovaskularne bolesti, rečeno je tijekom akcije.

Liječnicima ovog Odjela u velikoj mjeri pomaže suvremena oprema za dijagnostičke pretrage nabavljena početkom ove godine. Riječ je o MSCT uređaju koji omogućava snimanje krvnih žila srca uz značajno manju dozu zračenja za pacijenta te 4D ultrazvuku koji je u velikoj mjeri pridonio kvaliteti dijagnostike u kardiološkoj ambulanti.

Najmodernija oprema za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti 7,8 milijuna eura

Sisačko-moslavačka županija ove je godine, putem Fonda solidarnosti EU, nabavila najmoderniju opremu za županijske zdravstvene ustanove u vrijednosti 7,8 milijuna eura. Riječ je o opremi s kojom će raditi medicinsko osoblje Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, Doma zdravlja SMŽ i Zavoda za hitnu medicinu SMŽ. Jedan dio te opreme već je postavljen u Jedinicu intenzivnog liječenja u sisačkoj bolnici koja je nedavno puštena u rad čime je učinjen veliki iskorak u kvaliteti pružanja intenzivnog liječenja i skrbi stanovnicima naše županije i šire.

Osim ulaganja u suvremenu medicinsku opremu, Sisačko-moslavačka županija obnavlja sve zdravstvene objekte oštećene u potresu kojima dodaje novu vrijednost i nove sadržaje koji prije nisu postojali.

Obilježavanje Dana srca bit će nastavljeno u subotu, 30. rujna na Ciglarskoj grabi u Sisku od 17 do 18.30 sati programom za građane uz kardiovaskularno savjetovalište.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd