• 044 500 330

Vijesti

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je, u pratnji sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, obišao objekte zgrada javne namjene na kojima je obnova dovršena ili je u završnoj fazi.

PREDSJEDNIK VLADE U SISKU – OBNOVA U PUNOM ZAMAHU

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je, u pratnji sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, obišao objekte zgrada javne namjene na kojima je obnova dovršena ili je u završnoj fazi.

Na zgradi Doma za starije osobe Sisak radovi na obnovi su završeni u ožujku. Obuhvatili su sanaciju pukotina i oštećenja na zidovima, sanaciju dijela krovišta, izradu novih pregradnih zidova i zamjenu svih instalacija u obnavljanim prostorima, uređenje soba korisnika te uređenje i energetsku obnovu vanjske ovojnice zgrade. Ovu je obnovu, a vrijednost radova je 1,3 milijuna €, u cijelosti financirao Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

GIMNAZIJA I DOM ZDRAVLJA – GRADILIŠTA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Radovi na cjelovitoj obnovi zgrade Gimnazije Sisak, konstruktivna i nekonstruktivna obnova i dovođenje zgrade u stanje potpune funkcionalnosti, uključuju i uređenje potkrovlja. Gimnazija će tako dobiti posve nov prostor, cijelu jednu etažu. U tom dijelu će biti smještene prostorije za nastavno i nenastavno osoblje, a investicija uređenja potkrovlja se financira iz donacije PBZ-a.
Ukupna vrijednost radova na cjelovitoj obnovi najstarije sisačke srednje škole iznosi 5,1 milijun eura

Obilazak je uključio i Dom zdravlja SMŽ, gdje je tijeku cjelovita obnova zgrade. Ovaj projekt obuhvaća obnovu postojeće zgrade u smislu obnove njezine konstrukcije te svih prostora, instalacija i opreme. Izvor financiranja za radove vrijedne 5,6 milijuna eura, u što je uključena izrada projektne dokumentacije obnove, izvođenje svih radova obnove i projektantski nadzor, su Fond solidarnosti EU i Nacionalni program oporavka i otpornosti.

Sisačko-moslavačka županija je, sredstvima Fonda solidarnosti EU (1,3 milijuna €), završila cjelovitu obnovu zgrade javne namjene u kojoj je smješten Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije s Memorijalnom sobom Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije. Obnovljena, uređena i opremljena zgrada osigurava i prostor za aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koje su i prije potresa i obnove našle svoj prostor za rad.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
zpd